15 січня 2022, 16:51

“Путін готує для України щось серйозне, це вже не шантаж”, – Піонтковський

Андрій Піонтковський вважає, що у Кремлі ухвалили рішення про повномасштабне вторгнення в Україну.

“Путін готує для України щось серйозне, це вже не шантаж”, – Піонтковський

Зростальна агресивна риторика Кремля на тлі концентрації військ РФ біля кордонів України дає підстави вважати, що це вже не просто шантаж, а справжня підготовка до вторгнення.

Таку думку висловив відомий російський політолог Андрій Піонтковський у своєму блозі на сайті НВ.ua.

Піонтковський констатував, що шантаж Кремля України та Заходу не минув. РФ не вдалося домогтися жодної поступки щодо Донбасу. Проте відступати Кремль і не думає, навпаки, підвищує ставки далі.

“Отже, її (Росію  ред.) цікавить не шантаж, а щось серйозне. Я думаю, що у Москві ухвалено рішення про масштабне військове вторгнення в Україну, гадаю, там навіть замахуються на Польщу”, – висловив думку політолог.

Він звернув увагу на те, що в ультиматумі Кремля Заходу була вимога повернути інфраструктуру НАТО до стану, який був у 1997 році. Заступник голови МЗС РФ навіть публічно перейшов на вуличний сленг, закликавши Альянс "забирати манатки".

На думку Піонтковського, це знак, що на одній Україні Москва зупинятися не збирається.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Олександр Невзоров розповів про "чарівну карту у рукаві США", яка не дасть Кремлю розв'язати велику війну.

Ми також писали, що Ейдман впевнений, що на масований наступ на Україну "до Одеси та Києва" Путін не зважиться. Але невелика військова операція цілком ймовірна.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини