23 грудня 2021, 15:33

"Путін наговорив зайвого", – Злий Одесит звернув увагу на відповідь глави Кремля щодо вторгнення в Україну

Путін вперше визнав Росію стороною конфлікту на Донбасі, проговорившись під час пресконференції.

"Путін наговорив зайвого", – Злий Одесит звернув увагу на відповідь глави Кремля щодо вторгнення в Україну

Глава Кремля Володимир Путін вперше фактично визнав Росію стороною конфлікту на Донбасі, проговорившись під час пресконференції у Москві. Відомий український блогер і військовий експерт Олександр Коваленко на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook зазначив, що Путін під час спілкування з журналістами "наговорив зайвого".

Відповідаючи на запитання про події навколо України, Путін почав розмірковувати про події 2014 року щодо окупації Криму та захоплення частини Донбасу. Проте на тлі колишніх заяв і трактувань конфлікту від Путіна прозвучала фраза, яку він ніколи раніше не озвучував.

"Путін наговорив зайвого, визнавши Росію стороною конфлікту на Донбасі або... У наборі пропагандистських штампів (...) окремо стоїть фраза "Ми не могли вчинити інакше у Криму та на Донбасі". Тобто, це що? Перше офіційне зізнання російського президента про вторгнення в Україну?" – наголосив український експерт.

За його словами, протягом 8 останніх років російська пропаганда активно заперечувала участь Росії у війні на Сході України та заявляла, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

"А тепер, виявляється, вони змушені були діяти у 2014 році, через що виникла криза… Що це, якщо не зізнання?" – наголосив Коваленко.

Додамо, за словами Путіна, майбутнє Донбасу мають визначити лише мешканці регіону. Однак Росія готова їм всіляко у цьому допомогти.

Нагадаємо, Путін досі не вважає Україну незалежною країною: він впевнений, що її створили більшовики у 1917 році.

Також ми повідомляли, що президент Росії поскаржився на демографічну ситуацію у країні, коли не вистачає робочих рук.

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини