16 листопада 2021, 10:49

Указ Путіна щодо Донбасу: Казанський розповів, чому план Москви не спрацює

На думку Казанського, указ Путіна майже ніяк не вплине на плачевну ситуацію в ОРДЛО.

Указ Путіна щодо Донбасу: Казанський розповів, чому план Москви не спрацює

Указ глави Кремля Володимира Путіна щодо окупованої частини Донбасу з боку Росії мало що змінить для перспектив і реального становища населення ОРДЛО. Про це розповів український журналіст і блогер Денис Казанський.

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook він зазначив, що Путін своїм указом легалізував схему, яка протягом тривалого часу і так працювала у відносинах між Росією та окупованими районами Донецької та Луганської областей України.

Після окупації українських територій російськими військовими економічна система в ОРДЛО змушена була взаємодіяти з РФ і саме з Росії завозити сировину для виробництва промислових і продовольчих товарів. На додаток, постачання сировини з Росії значно підвищує собівартість і кінцеву ціну того, що все ще здатні виробляти на території ОРДЛО.

"Продукція з ОРДЛО у РФ вивозиться і зараз (дівати її просто більше нікуди). Інша річ, що у нинішній ситуації, навіть опинившись на ринку, вона все одно програватиме російській, адже вся сировина для виробництва в ОРДЛО все одно заходить тільки з РФ. І схожа ситуація майже у всіх галузях. Харчові продукти теж виробляються тільки з російської або імпортної сировини, яка завозиться з РФ, оскільки самі себе сільгосппродукцією ОРДЛО не забезпечують. Усе виробництво, яке ще вціліло, отримує сировину з Росії", – зазначив журналіст.

За його словами, фактично указ глави Кремля легалізує схему, яка давно працює за умов російської окупації ОРДЛО. При цьому розпорядження Путіна навряд чи суттєво покращить економічне становище захоплених територій.

Раніше глава Кремля Володимир Путін підписав указ про надання "гуманітарної підтримки" населенню ОРДЛО України. Документ опубліковано у понеділок на офіційному порталі правової інформації, повідомляють російські інформаційні агенції. Російські журналісти зазначають, що указ Путіна покликаний зупинити падіння рівня життя на окупованій частині Донбасу в умовах блокади та пандемії коронавірусу.

Автор: Денис Казанский

Останні новини