11 листопада 2021, 22:26

Ейдман: "Лукашенко з Путіним готують напад – спецоперація "біженці" пішла не так"

Олександр Лукашенко звинуватив третю сторону у постачанні біженців на кордоні з Польщею зброєю та підготовці до провокації.

Ейдман: "Лукашенко з Путіним готують напад – спецоперація "біженці" пішла не так"

Олександр Лукашенко нещодавно заявив про спроби перекидання зброї, боєприпасів і вибухівки до табору біженців на білорусько-польському кордоні.

"Останні дві доби перекидають зброю. Зброя здебільшого йде – ми з росіянами тримаємо на контролі це питання, з Путіним розмовляли на цю тему – з Донбасу", – стверджує Лукашенко.

За його словами, після того, як польська сторона почне "різати, бити" цих людей, нібито може статися військовий конфлікт.

Російський соціолог Ігор Ейдман вважає, що подібні заяви можуть свідчити про те, що Лукашенко з Путіним "готують напад їхтамнетів під виглядом біженців на польських прикордонників, щоб викликати стрілянину у відповідь з боку поляків, а потім влаштувати істерику на весь світ з приводу провокації Польщі та НАТО, їх жорстокості, агресивності, расизмі тощо. Хочуть таким чином підірвати Євросоюз".

Є й інший варіант. Лукашенко намагається залякати польську сторону, щоб вона пішла йому на поступки, "поки біженці не взялися за зброю".

"У будь-якому разі вся ця історія на руку Путіну, а для Лукашенка може скінчитися погано. Європа (зокрема Німеччина) торгується з Путіним, а з Лукашенком ніхто навіть просто розмовляти не збирається... Ну а Путін, природно, торгуватиметься з європейцями у своїх, а не інтересах Лукашенка.

Вже зараз зрозуміло, що спецоперація "біженці" пішла не так, як передбачалося. ПЛук (Путін – Лукашенко) сподівалися, що поляки, які давно конфліктують із німцями, швидко почнуть пропускати біженців до Німеччини. Тоді німці під загрозою нової міграційної кризи будуть змушені благати Путіна про помилування. Однак мігрантів до Євросоюзу не пустили і вони накопичуються на території Білорусі, погрожуючи стати проблемою вже для Луки. У цій ситуації він явно психує та сподівається за допомогою озброєних провокацією (або погроз ними) пробити польський захист", - резюмував експерт.

Нагадаємо, в.о. канцлер Німеччини Ангела Меркель просить Кремль вплинути на Олександра Лукашенка для припинення шантажу Заходу.

Спікер ТКГ Олексій Арестович вважає, що ситуація на білорусько-польському кордоні створена для відвернення уваги для удару по Україні.

Тим часом авіакомпанії почали блокувати можливість перельотів громадян Сирії, Іраку та Ємену до Білорусі.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Игорь Эйдман

Останні новини