9 листопада 2021, 18:55

США знищили REvil: проведено глобальну операцію проти хакерів Путіна

США прозвітували про глобальну операцію, під час якої було викрито небезпечне російське хакерське угруповання REvil.

США знищили REvil: проведено глобальну операцію проти хакерів Путіна

У жовтні США зі своїми союзниками та партнерами по всьому світу провели операцію, під час якої було знищено потужне російське хакерське угруповання REvil.

Про важливість цієї події у своєму мікроблозі на YouTube висловився український журналіст, головний редактор Newsader Олександр Кушнар, передає Діалог.UA.

"Адміністрація Джо Байдена та її союзники по всьому світу завдали колосального удару відплати по угрупованню REvil, що базується на території РФ", - заявив Кушнар.

Він зазначив, що угруповання спеціалізувалося на вірусах-здирниках. Воно орудувало з 2019 року. За цей період банді вдалося шантажем виманити близько $200 дол..

Важливо: жертвами кіберзлочинців ставали, окрім інших, державні структури Заходу, що не приносило здирникам жодних грошей. Це свідчить про те, що причини атак у них були інші. Ймовірно, так вони відпрацьовували замовлення Кремля.

"Кремль через нібито незалежних кібербойовиків, які формально ніяк не пов'язані з російською державою, впливав на процеси у НАТО та хуліганив... Це аналог ПВК "Вагнер" у кіберпросторі", - пояснив Кушнар.

У спецоперації взяли участь 17 країн світу. Інфраструктура угруповання була атакована у жовтні 2021 року. Вдалося заарештувати вже 7 членів цієї кібербанди, інші перебувають у розшуку.

Президент США Джозеф Байден, коментуючи спецоперацію, нагадав, що пообіцяв наслідки колезі з Росії Володимиру Путіну.

Кушнар зазначив, що Байден дуже швидко й ефективно втілив у життя застереження, яке озвучив главі Кремля. А це означає, що Путіну варто з усією серйозністю поставитися і до інших заяв Вашингтона, зокрема щодо недопущення посилення агресії проти України.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що у Microsoft висунули звинувачення - хакери СЗР Росії Nobelium влаштували масштабну атаку на ресурси США, Німеччини та Канади.

Ми також писали, що хакери підробили дані розташування кораблів НАТО, перемістивши їх з Одеси до Севастополя.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Александр Кушнарь

Останні новини