4 листопада 2021, 18:17

"З Росією Америка не воюватиме", - експерт про причину появи кораблів ВМС США у Чорному морі

Сьогодні, 4 листопада, о 10:00 у Чорне море через протоку після візиту до Стамбула увійшов флагман 6-го флоту ВМС США USS Mount Whitney.

"З Росією Америка не воюватиме", - експерт про причину появи кораблів ВМС США у Чорному морі

Корабель ВМС США USS Mount Whitney увійшов до акваторії Чорного моря та прямує до місця дислокації ракетного есмінця USS Porter (DDG78), який прибув туди 30 жовтня, і судна поставок USNS John Lenthall (T-AO-189), що прибув 3 листопада.

Як повідомляють у ВМС США, військові кораблі стягуються до акваторії Чорного моря для проведення операцій із союзниками та партнерами НАТО у регіоні, а також з Україною.

Український блогер Олег Шарп вважає, що Захід чітко демонструє Москві посил про намір вирішити конфлікт, не переходячи "червоних ліній": "З Росією США не воюватимуть, для занадто хромосомних вистачить і сил стримування".

Тим часом російські ТГ-канали, що спеціалізуються на військовій тематиці, пишуть, що турки начебто насторожено зустріли екіпаж Mount Whitney. Під час прогулянки Стамбулом агресивно налаштовані члени націоналістичного Союзу молоді Туреччини (TGB) нібито намагалися спровокувати конфлікт.

Перші повідомлення про операції ВМС США у Чорному морі з'явилися наприкінці жовтня. Кремль був украй незадоволений появою американського флоту у безпосередній близькості до Криму. Володимир Путін у своєму виступі натякнув на погрози на адресу Mount Whitney.

Експерти вважають, що перекидання у Чорне море флагмана 6-го флоту ВМС США Mount Whitney - чіткий сигнал РФ, що провокації біля українських кордонів більше не зустрічатимуть лише словами, а готові дати реальну відсіч.

Автор: Сеть

Останні новини