27 вересня 2021, 12:55

"Росія отримує ще одну війну", – Ель Мюрид про нову військову авантюру Москви

За словами російського експерта, операція РФ є військовою авантюрою зі заздалегідь визначеним результатом.

"Росія отримує ще одну війну", – Ель Мюрид про нову військову авантюру Москви

Росія де-факто стає учасником ще однієї війни за межами власних кордонів, починаючи військову операцію в африканській Малі.

Про це заявив відомий російський військовий експерт Анатолій Несміян, коментуючи слова глави МЗС Росії Сергія Лаврова, який підтвердив звернення влади африканської республіки до російської приватної військової компанії (ПВК) за допомогою.

У своєму телеграм-каналі Несміян підкреслив, що підписання договору з приватною військовою компанією є лише формальністю. Насправді мова фактично йде про угоду з Російською державою, оскільки ніяких законодавчих норм, які регулюють ПВК у Росії, немає.

"З фактичної точки зору, Росія отримує ще одну війну за своїми межами - у Малі. Зі своєю передісторією, суб'єктами та вкрай туманними перспективами та витратами, звичайно. Формально договір уряду Малі укладений з якоюсь приватною військовою компанією з Росії. Фактично - з російським держбюджетом", - пише експерт.

За його словами, операція є військовою авантюрою зі заздалегідь визначеним результатом і наслідками, які Росії доведеться вирішувати вже після відходу Путіна від влади.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що глава МЗС Франції погрожував Лаврову серйозними наслідками через ПВК "Вагнер". Тим часом глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель застеріг владу Малі від взаємодії з "вагнеровцамі". Про це він заявив під час переговорів з главою МЗС перехідного уряду Малі Абдулайе Діоп. За словами Верховного представника ЄС, участь бойовиків ПВК "Вагнер" у подіях у Малі спричинить моментальні наслідки для малійського уряду в його співпраці з Брюсселем.

Ми також повідомляли, що базу ПВК "Вагнер" на Кубані будували ніби дитячий табір.

Автор: Эль Мюрид

Останні новини