30 апреля 2015, 17:59

Письмо бойца "Азова" из Широкино: интересно, кто-то еще помнит про этот фронт?

Пресс-служба полка "Азов" опубликовала письмо 20-летнего бойца, который находится на позициях в приморском поселке Широкино близ Мариуполя.

Письмо бойца "Азова" из Широкино: интересно, кто-то еще помнит про этот фронт?

Приводим текст на языке оригинала без изменений.

"Забуте Широкине. Цікаво, який вигляд колись мало це забуте всіма святими Широкине? Коли закінчилися дощі і потеплішало, зруйноване село перетворилося на курорт. Якщо підійти до моря і дивитися, як хвилі поважно б’ються об берег, то на секунду перед очима спливають моменти, коли мені десять, я вперше приїхав з батьками на море в Одесу. Ті ж хвилі, той же спокій і та ж краса моря. Зараз мені 20, і я знову на морі.

Не знаю, скільки я стояв біля моря. Але змусити мене піти від цієї краси змогли ВОГи ворожого АГСа, які лягали неподалік. Я повернувся і побачив те, що на гражданці бачив, коли проходив комп’ютерний шутер «Сталкер». І подумати не міг, що побачу вживу те, що малювали розробники комп’ютерної гри. І знаєте, найбільше лякає те, що «Сталкер» - гра про Чорнобиль, місто привид.

Я біжу повз зруйновані будинки, під ногами бите скло, бляха, шифер з дахів, обсипана цегла, осколки мін, пробігаю вирву від снаряда САУ і неподалік бачу дитячу іграшку. Не хотів би, щоб це фото побачила дитина, яка бавилася цією іграшкою, але якщо побачиш, то знай: з нею все добре, вона на позиціях «Азову» в Широкиному. Я швидко забігаю в дім з бетонним перекриттям і просто слухаю, як недалеко лягають ВОГи. Наздоганяє їх 82-міліметрова міна. Десь хвилин 15 сиджу в чийомусь будинку, який хазяї швидше за все залишали поспіхом. До речі, дуже хочу подякувати їм за рішення робити в будинку бетонні перекриття, вони убезпечують від мін, поки неподалік пролітають, думаю про свій дім, у мене теж бетонні перекриття, добре, що не доводиться їх випробовувати. Обстріл припиняється. Я виходжу і намагаюся на око оцінити, куди лягали ВОГи і міни. Зруйноване практично все. Не можу побачити нічого нового.

Іду по вулиці, і назустріч мені вибігає собака. Він поранений, швидше за все осколок міни. Але собака не подає і виду, таке враження, що він навіть не розуміє, що поранений. Біжить мені назустріч і виляє хвостом. Мені його дуже шкода. Згадав собі, як граючи одного разу в «Що? Де? Коли?», намагався знайти відповідь на запитання ведучого: «На одному з пам’ятників у Лондоні є напис – у них не було вибору. Кому присвячений цей пам’ятник?». Я тоді не знайшов відповіді на це запитання. Тепер, після року на війні і після всього побаченого, думаю, я б точно сказав, що цей пам’ятник тваринам, які загинули на війні.

Собаку ми забрали до себе. Тепер він чотирилапий «азовець». Наш поранений друг, який постійно відмовляється від лікування і завжди тікає, коли справа доходить до того, щоб обробити йому рану.
Цікаво, чи хазяїн пам’ятає про те, що його собака на фронті? Цікаво, чи хтось пам’ятає про фронт?". < Как сообщал Dialog.ua, в ОБСЕ заявили, что доклад по Широкино не готовили россияне.

Международные наблюдатели прокомментировали реакцию командования АТО, которое назвало их доклад недостоверным.

Отчет Специальной мониторинговой миссии ОБСЕ относительно обстрелов в районе Широкино 26 апреля базировался на том, что видели наблюдатели на местах. И этот документ не готовили российские члены миссии. Об этом заявил

"Мы подтверждаем то, что сказали. Мы видели это своими глазами. Мы докладываем только о том, что непосредственно видели. Мы проверяем много фактов, о которых докладывали. Но доклад был подготовлен миссией, ее не делали российские коллеги", - сказал он, комментируя реакцию командования АТО, которое назвало недостоверным доклад.

Боцюркив также заверил, что "в Киеве проверяют всю информацию, что готовится наблюдателями на местах исключительно на основании увиденных событий".

Последние новости