14 червня 2024, 10:48

Галлямов пояснив, чому "легітимність війни" стрімко падає в очах росіян

Війна РФ з Україною з часом перетворилася на звичайну колоніальну війну, та це не підвищує бойового духу росіян, а, навпаки, істотно його знижує, вважає Аббас Галлямов.

Галлямов пояснив, чому "легітимність війни" стрімко падає в очах росіян

В інтерв'ю для YouTube-каналу "Фабрика новин" російський опозиційний політтехнолог і колишній спічрайтер Путіна Аббас Галлямов пояснив, чому "легітимність війни" у рази слабшає в очах росіян.

За словами експерта, у 2022 році Росія підносила війну з Україною як спробу вирішити екзистенційну загрозу. Мовляв, над нами нависла смертельна загроза з боку блоку НАТО, а щоб впоратися з цією проблемою, ми змушені "денацифікувати та демілітаризувати" Україну, інакше нам кінець, тобто з технічного погляду це була так звана "СВО", але з погляду ідеології все підносилося у дусі Вітчизняної війни.

Сьогодні про "денацифікацію та демілітаризацію" вже навіть не мріють, як і про захоплення Києва та зміну режиму Зеленського, тому все звелося до територіального аспекту, сказав експерт. Умовно кажучи, будемо ми контролювати Донбас чи не будемо. І коли Медведєв починає зображати карту РФ, до якої входить Україна, він підкреслює, що йдеться саме про територіальний аспект. Але гинути за якісь нові територіальні надбання - це зовсім інше, ніж гинути на Вітчизняній війні, коли ворог із ножем до горла підступає та хоче знищити Батьківщину.

"Розумієте, ця війна перетворюється зараз в очах росіян з війни Вітчизняної ("Вставай, страна огромная, вставай на смертный бой") на звичайну колоніальну, тобто війну за володіння територіями. У цьому сенсі легітимність війни слабшає у рази, адже виникає питання: у Росії що, територій не вистачає?" - заявив Галлямов.

Ба більше, 2021 року за пів року до повномасштабної війни під час виборчої кампанії до Держдуми Шойгу виступав з ідеями щодо освоєння Сибіру та говорив, що з цією метою там потрібно заснувати кілька нових міст-мільйонників. Зі свого боку, Путін приблизно вісім місяців тому скаржився, що, незважаючи на всі зусилля, владі не вдалося зупинити депопуляцію Далекого Сходу. Народ звідти їде, відповідно, багатство краю нікому освоювати.

"Ви самі розписуєтеся у тому, що не можете освоїти наявні території, але хочете нахапати чужих. Що за маячня? І гинути заради ось цього всього? Вибачте, тому що більше територіальний аспект ставиться на порядок денний, то менша рішучість і бажання росіян воювати та гинути на фронті", - підсумував аналітик.


Раніше Аббас Галлямов пролив світло на те, що відбувається у Кремлі: "Путін усе-таки трохи розумніший, ніж його "яструби"".

Автор: Аббас Галлямов

Останні новини