27 травня 2024, 12:14

"Викликає питання", – Федоров пояснив, як Путін власними руками знижує боєздатність російських військ

Кадрові перестановки у РФ у військовому керівництві в умовах війни призводять до зниження боєздатності російських військ, заявив опозиціонер Юрій Федоров.

"Викликає питання", – Федоров пояснив, як Путін власними руками знижує боєздатність російських військ

У Росії почалася зачистка російського генералітету. Після заступника міністра Шойгу заарештували начальника управління кадрами Юрія Кузнєцова, командира 58-ї армії Івана Попова, офіцера департаменту забезпечення держзамовлення Міноборони Володимира Вертелецького. Крім того, повідомляється і про арешти молодшого офіцерського складу.

Ситуацію прокоментував військово-політичний аналітик, російський опозиціонер Юрій Федоров в інтерв'ю Олексію Гомону, яке можна подивитися на YouTube-каналі "В гостях у Гордона".

В умовах війни досить ризиковано проводити масову репресивну кампанію проти вищого військового командування. Щоправда, поки що вона обмежується персонажами, які відповідають здебільшого за постачання та підтримку армії, але назрівають затримання й інших кандидатур, зазначив експерт. Зокрема, було заарештовано начальника Управління зв'язку Вадима Шамаріна, а це вже підрозділ Генштабу. Крім того, повідомили про зняття з посади командувача 20-ї армії Сухраба Ахмедова.

"Усі ці моменти викликають питання: чи доцільно проводити таку чистку в умовах, коли йде дуже непроста для Москви війна з Україною? Зрозуміло, що будь-яка кадрова перестановка на якийсь час скорочує або повністю паралізує керування військами на тих чи інших ділянках фронту, а це, природно, призводить до зниження боєздатності військ", - пояснив Федоров.

Сьогодні кадрові чистки військового керівництва у РФ пояснюють боротьбою з корупцією у Міноборони. Ініціатор процесів - це ФСБ, а виконавець - військова контррозвідка, яка веде всі ці антикорупційні справи (поки вони називаються ще так). Але згоду на це дав особисто Путін, тому що без його команди нічого подібного відбуватися у Росії не може, підкреслив експерт.


Раніше Петро Черник розповів про досягнення росіян під час Харківської операції: "Ці країни тепер думають, на чий бік ставати".

Нагадаємо, Яковина назвав реальну причину "розгрому" Міністерства оборони РФ, організованого Путіним.

Автор: Сеть

Останні новини