8 квітня 2024, 13:17

"Ми котимося по похилій", – Фельштинський описав обстановку у світі та вказав на найбільшу помилку Заходу

На третьому році повномасштабної війни України з РФ ситуація у світі виглядає більш тривожною, ніж рік або два роки тому, зазначив історик Юрій Фельштинський.

"Ми котимося по похилій", – Фельштинський описав обстановку у світі та вказав на найбільшу помилку Заходу

Триває третій рік війни, та ситуація у світі виглядає набагато тривожнішою, ніж рік чи два роки тому. Живодерські тексти Медведєва, який став таким собі російським Геббельсом, у цьому сенсі абсолютно показові та є лакмусовим папірцем стану умів РФ, адже на рівні риторики у лінгвістичній площині росіянам дозволено вже абсолютно все.

Таку думку висловив російсько-американський історик, дослідник і критик путінського режиму Юрій Фельштинський в інтерв'ю Наталії Влащенко для YouTube-каналу "Фабрика новин".

"Сьогодні ядерна війна обговорюється так, нібито нічого особливого у цьому немає. Росія погрожує знищити ядерною зброєю Францію, а Франція у відповідь заявляє, що вона може вдарити у відповідь. Нормальний такий діалог між двома державними діячами, - зазначив аналітик, - тож, звісно, ми котимося по похилій. І котимося саме через те, що заразу в особі колективного Путіна не придушили, не зупинили ні 2008-го, ні 2014-го, ні 2022-го. І ось вона поширюється як коронавірус по всій Землі".

Також Фельштинський нагадав, як на початку березня Медведєв опублікував текст, яким задекларував, що тепер Росія буде підтримувати всі підривні рухи у світі (неважливо, правих, лівих або "сіро-буро-малинових"), аби вони були антизахідними.

РФ і раніше брала участь у підривній діяльності, зокрема, активно впливала на вибори Трампа, наголосив експерт, але принаймні приховувала це. Зараз же вона нахабно, відкрито заявляє про установку на підривну діяльність. При цьому грошей у неї повно, кадрів багато, а людське життя, як і раніше, нічого не варте.

"Ситуація тривожна, й аспірин від цієї хвороби тільки один. Він таким був і 2022 року, і зараз. Потрібно орієнтуватися на перемогу України та поразку Росії. Але Захід на третьому році війни, коли сотні тисяч людей загинули, досі має установку на те, що Росія у жодному разі не має програти, а Україна - виграти, тому немає сенсу дивуватися протистоянню у Конгресі, якщо, власне, стратегічна установка Заходу якраз і полягає у тому, щоб Україна не виграла, а Росія не програла", - зробив невтішний висновок аналітик.

Раніше Юрій Фельштинський назвав головний козир Путіна, крім ядерної зброї.

Також Юрій Фельштинський заявив, що Україна та весь світ перебуває тільки біля початку проблем: "Давайте уявимо".

Автор: Сеть

Останні новини