21 листопада 2023, 15:23

"Ми тільки біля початку проблем", – Фельштинський вказав на ситуацію, яка склалася у війні України з РФ

Російсько-українська війна зайшла у глухий кут, і ми перебуваємо тільки на початку наших проблем, заявив історик Юрій Фельштинський.

"Ми тільки біля початку проблем", – Фельштинський вказав на ситуацію, яка склалася у війні України з РФ

Американський історик, уродженець РФ, Юрій Фельштинський позначив безвихідну ситуацію, яка склалася у відносинах між Росією й Україною.

"Уявімо, що триває знищення єврейського населення в Європі Гітлером, а з боку якихось країн лунають заклики: "Знаєте, ця кровопролитна війна триває надто довго, її потрібно закінчити через переговори". - Але які переговори? З ким вести ці переговори? Насправді приблизно те саме спостерігається у відносинах між Росією й Україною", - заявив експерт в інтерв'ю Олексію Гомону для YouTube-каналу "Дмитро Гордон".

Фельштинський нагадав, що повномасштабна війна почалася з "фундаментальної" статті Путіна про те, що такої держави, як Україна, немає так само, як і українського народу та мови, саме тому сама ідея перемовин Путіна з нібито неіснуючою Україною є досить дивною.

Виходячи з вищесказаного, переговорів незабаром не буде. Вони можуть бути за результатами військових дій, якщо Росія визнає, що у неї не вийшло проковтнути Україну та відступить. Але Путін не любить відступати та не готовий це робити. І його плани полягали у захопленні не тільки України, просто про це забули та не згадують, підкреслив історик.

"Але коли ця війна завершиться, то він полізе куди-небудь ще. Ми тільки біля початку наших проблем, на жаль. І нам вибори в Америці цю ситуацію можуть тільки погіршити, якщо переможе Трамп", - підсумував Фельштинський.

Раніше Юрій Фельштинський пояснив, чому у Росії не чіпають Валерія Солов'я, який зливає інформацію про Кремль.

Також Юрій Фельштинський відреагував на слова Ілона Маска про Третю світову війну.

Ще трохи раніше Юрій Фельштинський розповів, хто насправді керує Росією: "Путін був відсторонений від влади після бунту Пригожина".

Автор: Сеть

Останні новини