28 березня 2024, 12:42

Це не пов'язано з Україною: Грабський пояснив, для чого у Ленінградському окрузі РФ розгортають війська

Путін може зіграти у небезпечну та криваву гру з країнами Балтії та НАТО, вважає військовий експерт Сергій Грабський.

Це не пов'язано з Україною: Грабський пояснив, для чого у Ленінградському окрузі РФ розгортають війська

Сьогодні будь-який рух Росії заведено пов'язувати виключно з Україною, але це не зовсім правильно, переконаний полковник запасу ЗСУ Сергій Грабський.

"Війська, що розгортаються у Ленінградському військовому окрузі, апріорі не можуть створювати проблему для України. Вони створюють проблему для найближчих сусідів на цьому напрямку, насамперед для країн Балтії та Фінляндії. Ця загроза збільшується та викликає дедалі більшу тривогу у наших союзників з огляду на заяви Кремля про повернення до кордонів 1991 року (у його інтерпретації)", - заявив військовий аналітик в інтерв'ю для YouTube-каналу "Сейчас".

На думку Грабського, у Путіна є невеликий проміжок часу, оскільки у НАТО задекларували, що до 2025-27 років війська Альянсу будуть розгорнуті на території Балтії та Польщі, тобто йдеться максимум про найближчі 24 місяці, протягом яких у кремлівського диктатора буде коридор можливостей.

"Він може пограти у небезпечну та криваву гру з країнами Балтії та Альянсом", - зазначив військовий експерт.

При цьому полковник ЗСУ вважає, що РФ залишиться у виграші у будь-якому разі. Якщо вона ризикне вести бойові дії з НАТО найближчими роками, то, з великою часткою ймовірності, окупує Литву, Латвію та, можливо, Естонію, заблокувавши Сувалкський коридор і отримавши сухопутний доступ до Калінінградської області. Якщо ж вона не встигне це зробити, то Путін і його поплічники все одно отримають свою вигоду.

"Особисто для Путіна ця гра у будь-якому разі варта тих грошей, які він вкладає", - підсумував Грабський.


Нагадаємо, Роман Світан пояснив, що не так із військовою допомогою Північної Кореї Путіну: "Там цілий клубок проблем".

Раніше Григорій Тамар заявив, яка подія розтрощить путінський режим: "Результат може бути найбільш непередбачуваним".

Автор: Сеть

Останні новини