13 березня 2024, 15:52

Це початок повалення: Тамар розповів, яка подія може боляче вдарити по Путіну найближчим часом

Якщо Легіон "Свобода Росії" та "РДК" візьмуть Бєлгород, це буде нищівною поразкою путінського режиму, заявив Григорій Тамар.

Це початок повалення: Тамар розповів, яка подія може боляче вдарити по Путіну найближчим часом

Звільнення Херсону українською армією - подія набагато менш значуща для Путіна, ніж захоплення Бєлгорода Легіоном "Свобода Росії" та "РДК" Бєлгорода. Якщо друге станеться, то це буде нищівною поразкою путінського режиму, заявив офіцер запасу Армії оборони Ізраїлю Григорій Тамар в інтерв'ю для YouTube-каналу "Фабрика новин".

"Коли ЗСУ звільняють Херсон, вони здійснюють військову операцію з деокупації свого населеного пункту, тобто це логічне продовження стану війни, а захоплення Бєлгорода Легіоном - це вже початок збройного повалення влади. І це велика різниця", - пояснив експерт.

Заколот Пригожина чітко продемонстрував, що сучасна РФ - це абсолютно гнила конструкція, яка посиплеться, тільки-но у неї хто-небудь ткне.

"Якщо якась людина або група людей об'єднає навколо себе всіх росіян, які хочуть бачити Росію вільною демократичною країною, то результат може бути найбільш непередбачуваним, адже громадська думка у Росії змінюється, як маятник", - зазначив Тамар.

Більшість росіян зустрічали Пригожина з хлібом-сіллю, а російські війська за Путіна воювати не особливо прагнули. Кілька десятків льотчиків - це все, що могла протиставити РФ ПВК "Вагнер". І якби Пригожин продовжив рух, то, звісно, він захопив би столицю та скинув путінський режим. Але, мабуть, ватажок "Вагнера" не ставив перед собою такої мети, підсумував аналітик.

Раніше представник Легіону "Свобода Росії" Ілля Пономарьов назвав фінальну мету добровольців, які здійснили успішний рейд у Курську область.

Автор: Григорий Тамар

Останні новини