1 лютого 2024, 07:57

Світан пояснив, що завадило звільнити Залужного: "Відбила охоту повторювати це ще раз"

Експерт розповів, що звільнення Головкома ЗСУ Залужного спричинить відхід із посади військового керівництва країни.

Світан пояснив, що завадило звільнити Залужного: "Відбила охоту повторювати це ще раз"

У Залужного хороша команда, та якщо його звільнять, то й уся військова верхівка України подасть заяви про звільнення, повідомив Роман Світан. Замінити Залужного просто ніким, а залишити армію під час війни без Головкома дуже небезпечно, саме тому ні про яку відставку генерала Залужного не може бути й мови, підкреслив військовий експерт.

Інтерв'ю Романа Свитана для "Фабрики новин" можна подивитися на каналі YouTube.

Журналістка запитала у свого співрозмовника навпростець: "Як Ви вважаєте, що могло перешкодити появі цього указу президента? У ситуацію могли втрутитися західні союзники, чи є проблема з призначенням нового Головкома?"

Відповідь військового експерта була чіткою та лаконічною: "Швидше за все, це був "пробний камінь". Якби було ухвалено рішення, то був би указ і нічого б його не зупинило. Найімовірніше, це був "пробний камінь", щоб подивитися на реакцію. Довести до певного рівня, тобто вже практично ухваленого рішення, та подивитися на реакцію всіх і вся. Реакція була різко негативною. Ця негативна реакція відбила охоту принаймні найближчим часом повторювати це ще раз".

"Ця дія завдала дуже великої шкоди внутрішньому психологічному стану українського суспільства, Збройних сил України, безпосередньо генералітету. Такі удари просто так не проходять. Це тиск на наші керівні органи армії, а це зараз дуже небезпечно при зовнішньому тиску такої країни, як Росія", - попередив Роман Світан.


Автор: Роман Свитан

Останні новини