3 січня 2024, 10:20

Масований ракетний удар по Києву: Світан озвучив думку, як можна позбутися "Кинджалів" й інших ракет РФ

Кремль довго готувався до того, щоб завдати по Києву масованого удару, заявив Світан.

Масований ракетний удар по Києву: Світан озвучив думку, як можна позбутися "Кинджалів" й інших ракет РФ

Учора, 2 січня, рано-вранці РФ завдала нового удару по Україні та столиці. На Київ летіли як крилаті ракети, так і балістичні. За словами Головнокомандувача ЗСУ Залужного, у небі над столицею було збито всі 10 "Кинджалів".

Напередодні військовий експерт Роман Світан у невеликому коментарі для "24 каналу" дав свою характеристику ракетному обстрілу Києва.

Світан не виключає, що окупанти спочатку готували масовані обстріли України на Різдво та Новий рік, а оскільки Кремль не встиг вчасно щось зробити, то підготовка зайняла трохи більше часу.

Не виключено, що Москва готувалася до цього удару від місяця до півтора. При цьому спочатку планувалося завдати масованого удару саме по столиці України.

З одного боку, ворог прекрасно розумів, що у Києві дуже багато ППО, та більшу частину ракет все одно буде збито. З іншого боку, у 2023 році армії Путіна так і не вдалося досягти великих перемог на полі бою, тому вони вирішили показати для росіян "красиву" картину з Києва.

Кремль поставив завдання перед МО РФ просто закидати Київ ракетами, та неважливо, досягнуть вони мети чи ні.

Навіть у разі перехоплення "Кинджалів" вони все одно падають у те місце, куди їх запрограмували у Москві. Крилаті ракети спеціально могли спрямувати по житлових будинках, щоб показати росіянам "помсту за Бєлгород".

І якщо крилаті ракети РФ може щомісяця виробляти багато, то "Кинджалів" тільки до 7 одиниць. Найвірніший спосіб "відключити" "Кинджали" - це знищити всі МіГі-31К.

На сьогодні у РФ тільки одна ескадрилья, яка базується на аеродромі Саваслейка (Нижегородська область). Так само слід знищувати всі літаки "Ту-95" і "Ту-160". А щоб убезпечити Харків від обстрілів С-300, треба бити по Бєлгородчині, де й розташовані пускові установки.

Раніше ми повідомляли, що одна з російських ракет планувала завдати удару по військовому госпіталю у Києві.

Нагадаємо, у ЗСУ прокоментували новини росЗЗМІ про знищення у Києві підземного бункера разом із заступником Залужного.

Автор: Роман Свитан

Останні новини