3 листопада 2023, 07:56

"Захід не може від нас втомитися", – Жданов оцінив статтю Залужного у The Economist

Якщо військову допомогу з боку Заходу буде припинено, то Україна може і програти війну, заявив Жданов, проаналізувавши інтерв'ю Залужного The Economist.

"Захід не може від нас втомитися", – Жданов оцінив статтю Залужного у The Economist

Якщо військову допомогу з боку Заходу буде припинено, то Україна може і програти війну, заявив Жданов. Такої думки дійшов військовий експерт Олег Жданов, який детально вивчив інтерв'ю Валерія Залужного виданню The Economist.

Ба більше, Головнокомандувач ЗСУ дав зрозуміти, що без підтримки Заходу Україна може втратити частину своїх територій, саме тому його інтерв'ю і можна сприймати як інструкцію до дії для Заходу, заявив Олег Жданов.

Стаття Залужного має бути хорошим "холодним душем" для Заходу, який не може забувати, що війна все ще триває та Україна потребує допомоги.

Ба більше, у своєму інтерв'ю Залужний дав зрозуміти, що обсяги військової допомоги з боку Заходу поки що не відповідають тим реаліям, які відбуваються на полі бою. Щоб досягти перемоги, треба переглянути допомогу. Захід не має "втомитися від війни" в Україні, оскільки Байден не раз давав зрозуміти, що не можна дозволити Путіну перемогти у цій війні. У країнах ЄС багато лідерів дотримуються аналогічних поглядів, а отже всі мости спалено та зворотної дороги вже немає.

Жданов припустив, що у майбутньому Захід може відмовитися від своїх обіцянок. У підсумку Україна може втратити частину своїх територій, але і Захід при цьому зазнає "свого фіаско". Україні ж доведеться повністю переходити на "військові рейки" та готувати "нову армію".

Путіну ж така ситуація буде тільки на руку, та він і далі думатиме, що може диктувати свої умови всьому світу.

За словами Залужного, війна переходить на стадію "позиційної" та на "виснаження", що дуже на руку ворогові. Для перемоги у цій війні Україні необхідні нові технології та авіація, без якої складно проводити будь-які наземні операції.

Раніше Джон Кірбі прокоментував статтю Залужного про "позиційну війну", яка на руку Кремлю.

Нагадаємо, у Конгресі проголосували за допомогу для Ізраїлю без України. Сенат і президент США можуть не проголосувати за такий законопроєкт.


Автор: Олег Жданов

Останні новини