1 листопада 2023, 10:27

"Це дуже добре", – Піонтковський повідомив про важливе позитивне зрушення для України

Російський опозиціонер Андрій Піонтковський, який проживає у Вашингтоні, розповів, що його найбільше порадувало в інформаційному полі за останній тиждень.

"Це дуже добре", – Піонтковський повідомив про важливе позитивне зрушення для України

Російський опозиційний політолог і публіцист Андрій Піонтковський, який знає зсередини політичне життя США, зізнався, що на нього справило дуже приємне враження інтерв'ю нового спікера Конгресу Майка Джонсона каналу Fox News. Ведучий, з яким розмовляв американський політик, будучи лояльним до Трампа, намагався розвинути тему того, що Ізраїлю допомагати потрібно, а Україні ні, тому що вона занадто корумпована. Проте Майк Джонсон висловив зовсім іншу позицію, яка і порадувала Піонтковського.

"Взагалі у мене часто виникає питання під час виступів великих американських керівників (зокрема Байдена та Джонсона), а чи не я писав їм ці промови? Адже вони обидва повторюють ті тези, які я озвучую вже два роки, зокрема й у Ваших ефірах, навіюючи їх американцям", - заявив політолог в інтерв'ю Василеві Голованову для YouTube-каналу "Фабрика новин".

За словами експерта, Майк Джонсон абсолютно "за піонтковським" і дуже твердо відповів ведучому-трампісту приблизно так: "Слухайте, ми не можемо допустити успіху Путіна в Україні. Так, ми зараз витрачаємо гроші, це так. Але якщо Путін досягне успіху, він піде далі та загрожуватиме країнам Балтії та Польщі. І тоді нам доведеться платити не тільки грошима. Нам доведеться платити кров'ю, тому що ми, виконуючи свої обов'язки за 5-ю статтею НАТО, змушені будемо зі зброєю у руках битися проти Путіна".

Як зазначив Піонтковський, це трошки цинічний аргумент, але для американської публіки він працює. Американцям легше допомагати Україні, коли вони розуміють, що українці захищають не тільки себе, а й їх.

"Це дуже добре, що Джонсон, ставши третьою людиною у США, дотримується цієї ідеї. Взагалі, це звичайне явище, коли людина, стаючи важливою частиною глобальної держави, зовсім по-іншому починає поводитися", - зазначив експерт, маючи на увазі те, що зовсім недавно Джонсон виступав проти допомоги Україні.

Раніше Андрій Піонтковський заявив про "колосально негативні наслідки" дагестанських погромів для РФ.

Також Андрій Піонтковський розкрив безпрограшний план Сі Цзіньпіна: "Китай і пустив Путіна на цей шлях".

Ще трохи раніше Андрій Піонтковський пролив світло на домовленості між Заходом і Путіним.

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини