20 вересня 2023, 12:06

"Це найглибша криза, яка загрожує не тільки Україні", – Гозман вказав на небезпечну тенденцію у світі

Світова демократична система перебуває у глибокій кризі, але далеко не всі це усвідомлюють, заявив російський опозиціонер Леонід Гозман.

"Це найглибша криза, яка загрожує не тільки Україні", – Гозман вказав на небезпечну тенденцію у світі

Російський опозиційний політик, публіцист і психолог Леонід Гозман в інтерв'ю Пітеру Залмаєву для YouTube-каналу "Утро Февраля" зізнався, що з великою тривогою спостерігає за подіями, що відбуваються у світі.

"Затягування війни в Україні небезпечне для всього людства. Світова демократична система перебуває у дуже глибокій кризі, у найглибшій, як мені здається. І Росія у цьому сенсі - тільки окремий випадок цієї кризи", - сказав експерт.

За словами Гозмана, це політичне загострення загрожує виживанню всієї європейської цивілізації: "Подивіться, скрізь спостерігаються схожі тенденції. У Німеччині профашистська партія набирає все більше голосів, у Франції - Марін ле Пен, в Угорщині - Орбан, у Словаччині теж є загроза приходу проросійської влади, у США - Трамп, і там взагалі дикі речі відбуваються. Це дуже небезпечні тенденції. Це глобальна політична криза".

Ба більше, на думку Гозмана, дуже мало людей у світі усвідомлюють усю глибину цієї світової кризи.

Також експерт висловився і про ставлення іноземців до України. Зокрема, з одного боку, у західній пресі дійсно спостерігається втома від війни, але з іншого - люди в Європі здебільшого розуміють, що Україна просто передовий загін європейської цивілізації, який бореться з варварством.

"На рівні простих людей я скрізь бачу співчуття Україні та неприйняття путінського режиму та путінської агресії", - зазначив Гозман.

Раніше Леонід Гозман заявив, що історія з бунтами у Росії тільки починається: "Там таке вирує".

Нагадаємо, Леонід Гозман назвав три варіанти осяжного майбутнього РФ: "Громадянська війна 20-го століття - ігри у пісочниці".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


Автор: Леонид Гозман

Останні новини