2 червня 2023, 13:22

Росія виснажилася: чому Путін більше не може змінити хід війни

РФ не в змозі мобілізувати на війну проти України мільйони чоловіків, запевнив Дмитро Чернишевський.

Росія виснажилася: чому Путін більше не може змінити хід війни

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, втікши з Бахмуту, несподівано викотив свій простий "рецепт перемоги". Полягає він у мобілізації 2 млн російських чоловіків на війну та відновленні смертної кари.

Що не так із "рецептом" Пригожина, пояснив у своєму блозі в YouTube російський історик, політик Дмитро Чернишевський.

Повернення до практики смертної кари нічого у Росії змінити не зможе, запевнив Чернишевський. А ось із мобілізацією ще гірше: вона нездійсненна у нинішньому стані РФ. Заяви Пригожина - це чистої води популізм, орієнтований на не надто розумних росіян, які ностальгують за СРСР і Сталіним.

"Цей план абсолютно нездійсненний. Він являє собою просто "бла-бла-бла" для совкового би*ла, яке абсолютно на ньому не розуміється та яке, як він думає, становить 90 % потенційних виборців... Чому це повна нісенітниця? Тому що це неможливо фізично. Від того, що призвете 2 млн мужиків, ви з них зробити армію не зможете. Росія не в змозі перетравити таку кількість резервістів, призваних на військову службу. Це стало очевидно через 1,5 року війни. Вони призвали десь 300-400 тисяч... Із цих призваних досі близько 100 тисяч як неприкаяні, як "не приший кобилі хвіст" десь бовтаються по тилових підрозділах. Їх не можуть навчити... Не вистачає офіцерів, тренувальних таборів, зброї", - розповів Чернишевський.

За його даними, на сьогодні російська мобілізаційна машина здатна навчити всього близько 135 тисяч осіб, і й цю кількість важко готувати до війни. Ресурси Росії зжирає війна.

"Нічого немає. Навіть патрони скінчилися - оголосили про заборону їхнього продажу за кордон. Патронний голод. Припливли... Росія не в змозі змінити хід війни. Вона може кидати "у топку" раз по раз по 150 тисяч нових військ... Скінчилися сили та засоби. Укатали сивку круті гірки", - констатував російський історик.

Раніше у Стрєлкова пояснили, чому у РФ немає сил на другу хвилю мобілізації.

Ми також писали, що в Держдумі вимагають мобілізувати всіх чоловіків РФ.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Дмитрий Чернышевский

Останні новини