2 червня 2023, 13:19

"Займе до двох тижнів", – Світан розповів, що дасть ЗСУ знищення російського угруповання у Придністров'ї

За міжнародним правом Україна може знищувати підрозділи збройних сил країни-агресора, де б вони не перебували, пояснив Роман Світан.

"Займе до двох тижнів", – Світан розповів, що дасть ЗСУ знищення російського угруповання у Придністров'ї

Знищення російського військового угруповання у невизнаному Придністров'ї дасть ЗСУ можливість перекинути скуті на цій ділянці підрозділи на Південно-Східний фронт.

Таку думку у коментарі "24 каналу" висловив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

За його словами, російський контингент у так званій "ПМР" невеликий і не зможе чинити серйозного опору українській армії.

"Там їх реально мало, а поставити туди вони практично більше нічого не можуть, тобто пробитися до Придністров'я росіяни просто не можуть. Захід на територію Придністров'я та знищення російського угруповання займе десь пару тижнів. І ті наші частини, які зараз скуті біля Придністров'я, зможуть потім виконувати бойові завдання на південно-східній ділянці фронту. Вирішенням придністровської проблеми займеться вже молдавський уряд, молдавські правоохоронні органи. Такий механізм проситься вже давно", - сказав Світан.

За його словами, таку операцію за всіма нормами міжнародного права Україна може здійснити.

"Якщо почнемо операцію у Придністров'ї, то у росіян буде лінія фронту від Придністров'я до Москви. Якщо зараз бойові буряти дістають бойовими комарами до Москви, то у принципі близько двох тисяч кілометрів буде така умовна лінія фронту для розпорошення уваги російського командування", - сказав експерт.

Нагадаємо, під час візиту до Кишинева Володимир Зеленський дав зрозуміти, що українська сторона може втрутитися у вирішення придністровського питання, але тільки після закінчення війни в Україні. За словами президента, "необхідно говорити з позиції сильної держави, яка відвоювала свої території". Також він зазначив, що якщо російські військові захочуть жити, то підуть із Придністров'я.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Роман Свитан

Останні новини