1 травня 2023, 17:22

"Це невипадково", – Шейтельман відреагував на несподіваний політичний хід Китаю

На черговому засіданні ООН, де Росію визнали країною-агресором, Китай несподівано проголосував "за" – такого ще не було.

"Це невипадково", – Шейтельман відреагував на несподіваний політичний хід Китаю

У понеділок, 1 травня, Генеральна Аасамблея ООН підтримала чергову резолюцію, в якій йдеться про те, що РФ - це країна-агресор. Несподіваним поворотом було те, що за цю резолюцію проголосували Китай, Індія, Бразилія, а також члени ОДКБ Вірменія та Казахстан, які раніше утримувалися.

"Схоже, це невипадковий поворот, - заявив російсько-ізраїльський політтехнолог Михайло Шейтельман в інтерв'ю Вадиму Герасимовичу. - Тобто це не якесь непорозуміння або збіг. До речі, проти резолюції (крім РФ, зрозуміло) проголосували лише чотири країни: Білорусь, Нікарагуа, Сирія та Північна Корея".

На думку експерта, подібний хід Китаю точно пов'язаний із нещодавньою розмовою Сі Цзіньпіна та Володимира Зеленського. У телефонній розмові лідери, найімовірніше, зійшлися на думці, що Росія - це країна-окупант. Крім того, під час бесіди, ймовірно, було підкреслено, що відносини між Україною та Китаєм будуються на основі визнання територіальної цілісності у рамках міжнародно визнаних кордонів, тобто Україна визнає Тайвань китайським, а Китай визнає Крим українським.

"Я думаю, що з цим і пов'язане це несподіване голосування Китаю", - зазначив Шейтельман.

Нагадаємо, Михайло Шейтельман зробив "історичну" заяву: "У Росії починається те, чого ми так довго чекали".

Раніше Михайло Шейтельман пояснив, чому китайський посол раптом заявив, що "безмежна дружба" з РФ - це просто риторика.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Михаил Шейтельман

Останні новини