20 квітня 2023, 14:42

Пригожин не дарма боїться: ПВК "Вагнер" ризикує потрапити у "котел" у Бахмуті, а 9 травня "СВО" завершиться – Світан

На думку Світана, засновник "Групи Вагнера" побоюється, що його угруповання, яке атакує Бахмут, можуть блискавичним ударом відрізати від поставок.

Пригожин не дарма боїться: ПВК "Вагнер" ризикує потрапити у "котел" у Бахмуті, а 9 травня "СВО" завершиться – Світан

Український військовий експерт, полковник запасу Збройних сил України Роман Світан прокоментував останні тривожні заклики ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина з приводу того, що "спецоперацію" пора закінчувати, передає ТГ-канал WARSHAL.

Річ у тім, що напередодні кухар Путіна Пригожин у черговому спічі, адресованому своєму патрону, натякнув на необхідність завершення бойових дій, сконцентрувавшись на вже захопленому.

На думку Романа Свитана, такі наративи у промові Пригожина зумовлені тим фактом, що російська армія та її найманці-кримінальники зараз уже видихаються та їм просто необхідно переходити до глухої оборони. Крім того, підрозділи "Вагнера" перебувають зараз на фронті у дуже незручному становищі та під час контрнаступальних дій України ризикують потрапити в оточення.

""Вагнерівців" стрімким ударом можна відрізати від постачання... Завдання "СВО" не виконані - щонайменше ті, які проголошувалися. Ніде не вийшли на кордони жодної області, окрім Криму ще у 2014 році.... На носі наш контрнаступ, тому вони намагаються підготувати громадську думку росіян.

Після того як Пригожин перевірить реакцію, він подасть це як робочий варіант на 9 Травня. А якщо дійсно пройде та росіяни сприймуть позитивно зупинку "СВО", то на 9 травня Путін може прийняти рішення оголосити про її закінчення та досягнення якихось цілей", - вважає експерт.


Нагадаємо, Роман Світан пояснив, чому друга хвиля мобілізації у Росії не призвела до чергового масового потоку біженців із країни.

Крім того, Світан озвучив серйозну проблему, яка нависла зараз над Україною.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Роман Свитан

Останні новини