10 квітня 2023, 22:07

Левін пояснив, як США "за груди схопили Китай" і чим Сі Цзіньпін на це відповів: "На весь світ"

Військовий аналітик Ігаль Левін навів аргументи на користь того, що Китай не надаватиме військову допомогу Росії.

Левін пояснив, як США "за груди схопили Китай" і чим Сі Цзіньпін на це відповів: "На весь світ"

Ігаль Левін нагадав, що дві великі держави, США та Китай, тісно пов'язані економічно. Втрачати ці взаємовідносини главі КНР не вигідно. Якщо Сі Цзіньпін наважиться відкрито допомагати РФ, надаючи зброю або техніку для війни в Україні, то є ризик, що США ухвалять санкції проти Китаю, а виручати Путіна власним коштом влада КНР не має наміру.

Інтерв'ю Ігаля Левіна для "24 каналу" можна подивитися на YouTube.

Офіцер армії оборони Ізраїлю окреслив важливий момент у взаємовідносинах між США та Китаєм, натякнувши, як це відіб'ється на Росії: "Тут річ не у тому, які у Китаю здібності. Я не цікавився, до речі, їхніми космічними здібностями, але тут справа не у цьому. Тут справа в тому, що Китай дуже тісно пов'язаний зі США. Це одна єдина економіка. Так, є протистояння між США та Китаєм, об'єктивно воно існує через економічний один "човен", у якому вони перебувають. Китай би не хотів залежати від США економічно, але планета маленька, а дві держави великі, та не так легко піти одна від одної".

"Навіть якісь маленькі санкції, каскадно обрушать усе зростання, а Китаю це не потрібно (ні товаришеві Сі Цзіньпіну, ні іншим). Тому те, що вони зараз стрімголов побіжать допомагати Росії зброєю та розвідданими, я сумніваюся. Американці публічно про це заявляли. Навіщо публічно це було зроблено? Можна ж було передати інформацію за закритими джерелами. Чому вони китайцям сказали на весь світ? Вони ніби ось так от за груди схопили Китай і на весь світ, щоб усі діячі, усі структури знали, що ми знаємо, ми стежимо, не думайте. І Китай публічно відповів. Він сказав, що це ви там розпалювачі війни, зброю Україні даєте. Обмінялися "люб'язностями" обидві сторони за умови, що вони найтіснішим чином у товарообігу одна з одною пов'язані", - доповнив вищесказане Ігаль Левін, тим самим відкидаючи припущення про те, що Китай зважиться допомагати РФ.

Раніше Левін озвучив у цифрах, яке угруповання потрібне росіянам, щоб "дійти до Києва" та "щоб ще і захопити".

Також Левін розкрив подробиці нової стратегії російського ракетного терору.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!!

Автор: Игаль Левин

Останні новини