21 березня 2023, 11:22

Піонтковський прокоментував принизливу для РФ витівку Китаю, на яку Путін ніяк не відреагував

Сі Цзіньпін дивиться на Росію як на підкорену країну, але при цьому не відчуває внутрішньополітичну обстановку у цій державі, вважає Андрій Піонтковський.

Нещодавно Міністерство природних ресурсів Китаю офіційно випустило нові карти, на яких кілька десятків російських населених пунктів, зокрема такі міста, як Владивосток, Хабаровськ, Уссурійськ, о. Сахалін і взагалі всю територію від Владивостока до Байкалу, позначено традиційними китайськими назвами. Усе це вказує на те, що Сі Цзіньпін сприймає Росію як уже підкорену країну. Про це заявив російський опозиціонер, політолог Андрій Піонтковський в інтерв'ю Роману Цимбалюку.

"І Сі змусив Путіна промовчати. Абсолютно ніякої реакції не було, не тільки офіційної. А де ж Марія Володимирівна Захарова з протестом? Навіть патріотичні Telegram-канали були настільки дисципліновані, що не прокоментували цю витівку Китаю", - зазначив експерт.

Таким чином Путін визнав, що ця територія є споконвічно китайською, та на цих умовах отримав ярлик ще на 6 років правління.

"Але, мені здається, товариш Сі не врахував ні реакції Заходу на створення такої імперії зла, ні на реальну ситуацію у Росії. Так, у Росії немає активного антивоєнного руху, але це не означає, що там усе спокійно. Там тривають мафіозні битви на рівні політики", - сказав Піонтковський.

Раніше Андрій Піонтковський припустив, де вирішуватиметься доля Путіна: "Китайські товариші зіграють свою роль".

Також Андрій Піонтковський пояснив, чому лідер Китаю боїться розгрому Росії: "Його завдання - забезпечити "м'яку" поразку Кремля".

Ще трохи раніше Андрій Піонтковський допустив удар ЗСУ у несподіваному місці під час контрнаступу.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Останні новини