19 березня 2023, 10:38

""Корова" сказилася та мчить до загибелі", – Ейдман пояснив, навіщо Сі летить до Путіна

Лідер Китаю їде до Москви, щоб утримати від краху зручний йому режим диктатора Володимира Путіна, упевнений Ігор Ейдман.

""Корова" сказилася та мчить до загибелі", – Ейдман пояснив, навіщо Сі летить до Путіна

Завтра, 20 березня, до Москви з робочим візитом прибуде лідер Китаю Сі Цзіньпін. Ймовірно, він спробує втримати від краху свого вірного васала Володимира Путіна та його режим.

Про це у своєму блозі у Telegram пише відомий російський опозиціонер, соціолог Ігор Ейдман.

Він вважає, що так званий "мирний план", запропонований Пекіном для припинення війни РФ проти України, це "план порятунку Путіна". Річ у тім, що нинішній корумпований режим, який перебуває при владі у Росії, дуже зручний Китаю. Він виконує дві ролі: дійної корови, що дає Піднебесній ресурси задешево, а також громовідводу для гніву Заходу.

"Зараз китайська влада з жахом бачить, як їхня корова сказилася та мчить назустріч загибелі. Вони намагаються зробити останню спробу її врятувати", - розповів Ейдман.

З його слів, врятувати режим зараз можливо, тільки домігшись заморозки війни, за якої РФ збереже контроль над частиною захоплених територій. Повне виведення військ РФ з України призведе до ослаблення та повалення Путіна, що для Пекіна небажано.

Цзіньпін не просто так летить до Москви до того, як почався великий весняний контрнаступ ЗСУ. Це дуже небезпечний для агресора час, оскільки російську армію може бути просто винесено з української землі. Зараз і для Китаю, і для РФ важливо домогтися термінового заморожування конфлікту, перейти до переговорів.

"Сі спробує переконати Зеленського (президента України - ред.) також піти на припинення вогню та переговори... Якщо Зеленський не погодиться, Китай під приводом того, що Україна нібито зірвала його "мирні зусилля", може почати відкрито допомагати РФ", - попередив експерт.

За його даними, Путін настільки неадекватний, що сам може не погодитися на рятівну соломинку від Пекіна.

Раніше таким чином врятувати Путіна намагався турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган, що обернулося повним провалом. Так само, найімовірніше, закінчаться і зусилля Цзіньпіна, вважає Ейдман.

"У разі невдачі своєї рятувальної місії Сі теж буде вкрай незадоволений, а Путін втратить останнього реального союзника", - констатував опозиціонер.

Раніше політолог РФ Піонтковський попередив про небезпеку візиту Цзіньпіна до Москви.

Ми також писали, що журналістка РФ розповіла, про "дивовижні речі", які почалися, щойно КНР вирішила долучитися до війни РФ проти України.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Игорь Эйдман

Останні новини