14 березня 2023, 10:54

Сі Цзіньпін приїде до Москви з ультиматумом: Жданов пояснив позицію Китаю

Лідер Китаю приїде до Москви наступного тижня з вимогою припинити війну з Україною, припустив військовий експерт Олег Жданов.

Сі Цзіньпін приїде до Москви з ультиматумом: Жданов пояснив позицію Китаю

Як відомо, 21 березня може відбутися зустріч лідерів РФ і Китаю, навколо якої ходить багато домислів, гіпотез і припущень. Зі свого боку, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов заявив, що Сі Цзіньпін може привезти до Москви тільки ультиматум щодо закінчення війни. "Він просто буде жорстко ставити Путіну ультиматум припинити війну сьогодні та зараз, і все", - висловив свою думку експерт в інтерв'ю Вадиму Герасимовичу для YouTube-каналу Politeka Online.

Також під час бесіди Жданов нагадав, що Китай говорив про необхідність припинити війну ще влітку. Ба більше, він підкреслював, що застосування ядерної зброї у цьому конфлікті неприйнятне.

"Для Китаю головне - припинити війну, тому що йому потрібно відновлювати торгівлю й економічні зв'язки із Заходом. Я не думаю, що Китай ризикне потрапити під американські санкції або ЄС. А сьогодні Європа з США єдині у тому, що Росія має програти у цій війні", - зазначив експерт.

Раніше Олег Жданов пояснив, чому Путін офіційно не оголосив другу хвилю мобілізації.

Також Олег Жданов розповів про новий вид зброї, який з'явився у росіян: "Ця бомба може пролетіти 120 км".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Олег Жданов

Останні новини