6 березня 2023, 19:53

"Окупанти РФ створили для українців нового національного героя", – Казанський про вчинок армії Путіна

Російські окупанти вчинили новий воєнний злочин: розстріляли українського військовополоненого, який сміливо сказав їм в очі: "Слава Україні!"

"Окупанти РФ створили для українців нового національного героя", – Казанський про вчинок армії Путіна

Російські військові оприлюднили відео вбивства українського військовополоненого, останніми словами якого були "Слава Україні!". Де та коли воно було записане, поки що невідомо, проте пропагандисти вже вигадали версії події: одні пишуть, що "стратили" військового ЗСУ, який начебто катував російських полонених, інші стверджують, що це начебто українські захисники вдягнули свою форму на окупанта та застрелили його.

А поки "воєнкори" вправляються у вигадуванні виправдань для воєнного злочину, омбудсмен Дмитро Лубінець уже відправив міжнародним партнерам та іноземним колегам відео вбивства беззбройного українського захисника. Крім цього, для світової громадськості переклали коментарі росіян, залишені на відкритих майданчиках, де вони закликають вбивати всіх українців.

Журналіст Денис Казанський вважає, що росіяни, які розстріляли українського солдата за те, що той сказав "Слава Україні!", подарували нашій країні нового героя та потужний об'єднавчий символ.

"Цей солдат, який не відмовився від своїх поглядів навіть під дулом автомата та не просив пощади, ще стоятиме на постаменті у кожному українському місті", - прокоментував він.

За його словами, черговий нелюдський вчинок загарбників продемонстрував їхній низький рівень IQ: "Вони самі своїми руками створили для українців нового національного героя. Не убогу бабку з прапором, розкручену недоумкуватими політтехнологами, а справжнього героя, яких потім пам'ятають у віках".

Як повідомлялося раніше, 29 липня Україну та світ вразило відео, де окупант РФ відрізає канцелярським ножем частини тіла українському військовому. Усі ці тортури були зняті на камеру.

Пізніше розслідувачі Bellingcat ідентифікували головного учасника знущань і вбивства українського військовополоненого. Сам він підтвердив "роботу" в Україні, але відхрестився від причетності до тортур.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Останні новини