6 березня 2023, 08:08

Ворог накопичує сили: Коваленко розповів, де армія Путіна готує новий наступ

Біля П'ятихаток на Запоріжжі окупанти накопичують силу, повідомляє військовий експерт Олександр Коваленко.

Ворог накопичує сили: Коваленко розповів, де армія Путіна готує новий наступ

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив про готовність ворожої армії розпочати нові наступальні дії на Запорізькому напрямку. Однак не виключено, що противник обмежиться локальною атакою.

Зі слів військового експерта, в окупантів дуже великі проблеми на південному плацдармі. Вони полягають у відсутності штатної комплектації підрозділів, написав Коваленко на своїй сторінці у Telegram-каналі.

Ворогу не лише бракує живої сили, а й військової техніки, а також боєприпасів, саме тому якихось масштабних наступальних операцій чекати не варто. Однак може бути атака у напрямку Оріхового або Гуляйполя, щоб відсунути кордони. У районі П'ятихаток перебуває близько 11 БТГ, однак їм не вистачає саме військової техніки.

А ось на лівому березі Херсонщини у ворога близько 25 БТГ, але і тут картина з військовою технікою ще більш плачевна. Загалом на озброєнні є 60 танків, 250 БМП, 30 РСЗВ і близько 65 одиниць ствольної артилерії.

Така картина стала реальною тільки завдяки тому, що МО РФ усі свої сили, техніку та резерв кидає на взяття Бахмуту.

За словами Коваленка, таку ситуацію можна назвати "ефектом Бахмуту", коли бої за одне місто впливають на всю ситуацію противника у всій зоні бойових дій в Україні.

Раніше аналітики з ISW розповіли, як ситуація під Бахмутом і Вугледаром може позитивно позначитися на весняному контрнаступі ЗСУ.

Нагадаємо, зі слів Коваленка, "масштабний наступ" ЗС РФ поки що триває тільки біля одного міста - Бахмуту.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини