4 березня 2023, 21:16

Піонтковський: "Вирішальні події у війні відбудуться через 2–3 місяці"

Політолог упевнений: Україна визначатиме порядок денний 21-го століття, причому це станеться вже найближчим часом.

Піонтковський: "Вирішальні події у війні відбудуться через 2–3 місяці"

Вирішальні події у війні в Україні відбудуться у найближчі два-три місяці. Йдеться про запланований контрнаступ української армії.

Таку точку зору озвучив політолог і публіцист Андрій Піонтковський в ефірі "24 каналу".

Співрозмовник висловив упевненість у тому, що під час анонсованих подій Україна визначить порядок денний 21-го століття.

"Усі вирішальні події настануть через два-три місяці. Ми все побачимо. Україна визначатиме порядок денний 21-го століття, та визначатиме у найближчі місяці", - повідомив експерт.

Коментуючи запрошення президента України Володимира Зеленського на саміт НАТО, який 11-12 липня пройде у Вільнюсі, та відповідаючи на запитання ведучого про євроатлантичні перспективи Києва, політолог заявив, що Україна де-факто вже є членом Північноатлантичного альянсу.

"Це виражається тим, що Україна вирішальним чином озброюється НАТО. Крім того, Україна - єдина зараз армія, яка захищає всіх європейських членів НАТО. Як це буде оформлено де-юре (членство України у НАТО - ред.) - Столтенберг, Зеленський і Байден знайдуть формулу", - додав аналітик.

Крім того, політолог переконаний, що російський президент Володимир Путін уже "змирився з поразкою у війні, але не може змиритися з поразкою у боротьбі за власне життя".

За словами політолога, "у Росії політична та фізична смерть - нероздільні поняття".

Раніше Піонтковський звернув увагу, що спікери Кремля з новою силою почали просити про переговори. На думку експерта, це вказує на відчайдушне становище Росії.

Крім цього, політолог вважає, що після поразки Путіна Китай отримає покірну Росію та фактично заволодіє територіями Сибіру.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини