26 лютого 2023, 20:52

Піонтковський: Орбан почав "втечу з путінського корабля"

Політолог вважає, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан почав змінювати свою позицію після серйозного попередження від Заходу.

Піонтковський: Орбан почав "втечу з путінського корабля"

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан почав "втечу з путінського корабля", отримавши попередження від Заходу. Йдеться про незапрошення глави угорського уряду на саміт "Бухарестської дев'ятки" за участю президента США Джо Байдена, який днями пройшов у Варшаві.

Таку точку зору озвучив публіцист і політолог Андрій Піонтковський в ефірі Espreso TV, коментуючи намір Орбана відвідати з візитом Київ.

"Орбан тікає з путінського корабля. Він запитує візит до Києва. Ба більше, він каже, що завжди мріяв приїхати (до столиці України - ред.), але от якось не виходило. А чому це сталося? Його мордою об стіл провели, об стіл Бухарестського саміту. Байден проводив у Варшаві саміт лідерів усіх східноєвропейських країн, але Орбана не запросили. Його не захотіли бачити ні Байден, ні всі східноєвропейські лідери", - заявив експерт.

Співрозмовник акцентував увагу, що на цей саміт від Будапешта була запрошена президентка Угорщини Каталін Новак, яка кілька разів рішуче виступала на підтримку України та критикувала Орбана за його позицію.

"Під Орбаном захиталося крісло. Подивіться, як він заметушився: він не тільки заговорив, що давно мріяв до Києва з'їздити, а й призначав на 1 березня засідання угорського парламенту для ратифікації договорів про вступ Фінляндії та Швеції до НАТО", - додав політолог.

Нагадаємо, цього тижня Орбан закликав "не заганяти Росію у кут", заявивши, що це може призвести до ядерної війни. Крім того, він знову виступив за переговори між Києвом і Москвою.

Раніше глава МЗС Словаччини Растислав Качер нецензурно висловився про Орбана через його підігрування кремлівським наративам.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини