26 лютого 2023, 17:38

"Російські кубушки отримали "похоронки"", – Невзоров про агонію банківського сектора РФ

25 лютого Євросоюз "привітав" російський банківський сектор і оприлюднив нові санкції.

"Російські кубушки отримали "похоронки"",  – Невзоров про агонію банківського сектора РФ

Напередодні ЄС запровадив обмежувальні заходи проти "Альфа-банку", "Росбанку" та "Тінькофф банку", що обслуговують десятки мільйонів росіян. У фінансових установах визнали, що ще не ознайомилися з текстом рішення Єврокомісії, проте запевняють, що продовжують працювати у нормальному режимі та санкції, деталі яких банкам ще невідомі, нібито ніяк не вплинуть на обслуговування клієнтів.

Журналіст Олександр Невзоров не поділяє оптимізму російського банківського сектора.

"Ну ось, прийшли похоронки "Альфа-банку", "Росбанку" й іншим російським кубышечкам. Їх нарешті викинули зі SWIFT. Їхня агонія буде у ритмі "Калинка-Малинка", а смерть болісною, але витіюватою. Клієнтам роздадуть втішні пов'язки на стегнах і кокошники", - коментує він.

До речі, 10-й пакет санкцій обмежує експорт важливих технологій і промислових товарів. У великому списку є навіть заборона на постачання компасів у РФ.

Крім цих обмежень, США попередили Китай про можливі санкції через військову допомогу Кремлю. Зокрема, Пекін підозрюють у передачі російській армії нелетальної допомоги та підготовці до активізації співпраці, зокрема продажу зброї та боєприпасів.

Пекін незадоволений попередженням США та вимагає не диктувати свої умови для розвитку зовнішньої політики.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Александр Невзоров

Останні новини