10 січня 2023, 15:28

Третина Соледара охоплена боями, "Вагнер" прорвався у центр міста та пошкодував – Світан

Ситуація у Соледарі дуже важка, "вагнерівцям" вдалося прорватися у місто, запевняє Роман Світан.

Третина Соледара охоплена боями, "Вагнер" прорвався у центр міста та пошкодував – Світан

Кремль оголосив "різдвяне перемир'я" для перекидання ПВК "Вагнер" з Бахмуту до Соледару. Бахмутський напрямок зараз утримує кадрова російська армія, точніше ВДВ. А Соледар штурмують близько 10 тисяч найманців ПВК Євгена Пригожина.

Такими відомостями поділився в ефірі YouTube-каналу "Ходорковський LIVE" полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Роман Світан.

"Завдання (росіян - ред.) полягало у тому, щоб охопити півкільцем Соледар із півдня... та знищити наші війська, які вели оборонні бої", - розповів експерт.

Він уточнив, що цю ділянку фронту особисто відвідав український воєначальник, командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський. Він ухвалив рішення про термінове посилення гарнізону. Екстрені заходи запобігли катастрофі.

"Було завдано флангових ударів по російських військах, які намагалися пробитися на південь від Соледару по трасі на Слов'янськ. Вони були купіровані, відкинуті. І також була купірована можливість росіян зі сходу обійти Соледар... Наступальні частини були відрізані", - розповів Світан.

Зараз, за його даними, бої йдуть у самому місті. "Вагнеру" вдалося прорватися зі сходу.

"Десь третина міста зараз у режимі боїв перебуває. Вони навіть встигли дійти до центру міста... Але їх вибили наші підрозділи, які підтягнулися", - повідомив військовий експерт.

Обстановку він охарактеризував як "дуже важку". Водночас, з його слів, ЗСУ продовжують стягувати туди мотопіхотні частини для утримання важливої ділянки.

"Думаю, "Вагнер" у Соледарі буде розгромлений і відкинутий на позиції, на яких були до цього рішення", - констатував Світан.

Раніше аналітики розповіли, чому Пригожину так важливо захопити Соледар і Бахмут.

Ми також писали, що Зеленський назвав мету ЗСУ у Соледарі.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Роман Свитан

Останні новини