6 січня 2023, 08:44

"Штурмовики чекають команди, буде удар на Вугледар", – Світан попередив про великий наступ ЗС РФ

Росія найближчими днями піде у наступ на Донбасі, а не з території Білорусі, вважає Роман Світан.

"Штурмовики чекають команди, буде удар на Вугледар", – Світан попередив про великий наступ ЗС РФ

Триденне перемир'я, оголошене Кремлем, - це провісник нового великого наступу окупаційної армії РФ. Відбудеться він не з території Білорусі, а на Донбасі.

З таким попередженням виступив в інтерв'ю російській журналістці Юлії Латиніній на YouTube полковник ЗСУ запасу, військовий експерт Роман Світан.

За його даними, Росія почала дуже активно перекидати резерви в Україну. Накопичення фіксується від Донецька на південь у бік Маріуполя. Саме там, вважає Світан, ворог і спробує зробити свій ривок.

"Найімовірніше, готується щось типу різдвяного наступу. Росіяни такі моменти люблять. Сьогодні "головне кадило" (московський патріарх Кирило Гундяєв - ред.) анонсувало. Це стандартний набір, який ми з 14-го року бачимо", - розповів військовий експерт.

Він уточнив, що введені резерви заходять на територію України, але не окопуються. А це означає, що вони чекають команди на висування. Ймовірно, наказ буде дано вже 6 або 7 січня.

"Як із 14-го року, росіяни використовували перемир'я? Після оголошення ніхто не стріляє, але можна їздити. І вони починають підтягуватися до лінії фронту. Вони точно знають, що у колону ніхто стріляти не буде, раз перемир'я", - розповів Світан.

Найімовірнішою ділянкою для російського удару він вважає район Вугледару, оскільки там найвища щільність ворожих військ.

"Вони зараз навколо Вугледару у радіусі 70 км розташувалися. Можуть підтягнутися протягом 2 годин... Це одна з малих клешень, яку вони раніше малювали у планах із захоплення Донбасу... У бік Курахового та на Покровськ, щоб зайти Мар'їнському, Авдіївському угрупованням у тил. Найімовірніше, на цих вихідних почнеться такий рух, причому під Вугледар закинута приватна військова компанія міністра оборони Шойгу "Редут". Він не просто так туди закинув. Це штурмовики. Завдання у них точно не оборонне, а наступальне - прорив лінії фронту", - попередив полковник.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що InformNapalm назвав цілі Путіна на Донбасі на Різдво.

Ми також писали, що Снєгирьов оцінив рівень загрози нового наступу РФ.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Роман Свитан

Останні новини