25 листопада 2022, 14:41

Програвши в Україні, Путін втратив вплив над Середньою Азією – триває переформатування цілого регіону

Війною з Україною Кремль добив залишки свого впливу у Середній Азії, запустивши геополітичне переформатування цілого регіону.

Програвши в Україні, Путін втратив вплив над Середньою Азією – триває переформатування цілого регіону

Війна, яку Кремль програє в Україні, має сильний вплив на Середню Азію. Йде геополітичне переформатування цілого регіону.

Про це на своєму каналі в YouTube розповів відомий російський історик Дмитро Чернишевський.

"Поки триває війна в Україні, дуже важливі процеси відбуваються навколо РФ, у її колишніх зонах впливу. Ердоган без узгодження з Путіним, навіть не спромігшись повідомити його, почав військову операцію у Сирії. А в Єревані відбувся саміт ОДКБ, на якому союзники не змогли приховати своєї огиди до Путіна та навіть на фотографії намагалися стати від нього подалі... Вірменіята Казахстан явно націлилися на вихід із цієї практично померлої організації. Водночас ми з вами бачимо рішення ЄС про розширення зв'язків із державами Середньої Азії... Домовляються про нафтові та газові коридори. Очевидно переформатування економічного та геополітичного простору на Південному Кавказі та у Середній Азії. І це переформатування вже з розрахунком на поразку Росії", - розповів експерт.

Він вважає те, що відбувається, крахом Росії та її геополітичного впливу у регіоні.

"Є відчуття, що на Південному Кавказі недооцінюють ступінь краху Росії. Чутки про смерть РФ далеко не перебільшені... Є дуже серйозні підстави для перспективи розпаду Росії... Лідери країн уже прекрасно все розуміють. Пашинян (прем'єр-міністр Вірменії - ред.) уже не приховує свого роздратування та відрази до Путіна... Справи Вірменії погані. І якщо Пашинян ще не оголосив про вихід з ОДКБ, то тільки тому, що його країна абсолютно ізольована... Пашинян розуміє, що його Вірменія тоне та він змушений хапатися навіть за Путіна", - розповів Чернишевський.

Загалом, з його слів, майбутнє Росії незавидне.

"Російська військова міць безнадійно підірвана. Політичний авторитет Росії впав "нижче плінтуса". Після війни, якщо Росія збережеться, позиції її на Південному Кавказі будуть фактично еліміновані. Росія відступить за Кавказький хребет, надавши регіон його власній долі. І доля ця буде пов'язана з Союзом тюркських народів... Війна в Україні вирішує і там теж. Вона прибирає агресивного, потужного, небезпечного гравця з регіону. І вся конструкція, створена Росією у всій Середній Азії, руйнується", - констатував російський історик.

Раніше Ердоган вибухнув звинуваченнями на адресу лідера РФ.

Крім того, Невзоров передрік сумну долю ОДКБ: "Вірменія, Казахстан підуть, перебувати там небезпечно".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини