12 листопада 2022, 18:09

"Херсон став українським Сталінградом, це перелом", – історик РФ Чернишевський

Блискуча перемога України у херсонській битві – це докорінний перелом у війні, розв'язаній Кремлем проти України.

"Херсон став українським Сталінградом, це перелом", – історик РФ Чернишевський

Війну РФ проти України остаточно програно. Це стало очевидним для всіх у Росії 11 листопада, коли армія України здобула блискучу перемогу у битві за Херсон.

Про це на своєму каналі у YouTube розповів відомий російський історик і блогер Дмитро Чернишевський.

"Україна здобула перемогу у херсонській битві, яка тривала з липня... Це український Сталінград. Це переломний бій у війні... Ніхто більше навіть у РФ не віритиме у те, що цю війну ще можна виграти... Ця битва не призведе до закінчення війни, але це докорінний перелом... Далі все покотиться в одному напрямку - Росію буде розгромлено", - розповів російський історик.

Він уточнив, що РФ поки що вдається зберігати залишки своєї боєздатності виключно за рахунок уміння змотуватися трохи раніше, ніж трапляється повний розгром.

"Російська армія на цій війні показала високе мистецтво драпати, щойно починає пахнути смаженим... З-під Києва вони втекли, не чекаючи, поки їх розгромлять, як німці під Москвою. Українці намагалися наздоганяти та добивати, але у них не вистачило сил... З-під Ізюма під час харківського бою, коли намітилося оточення танкової армії, вони стрімко кинулися тікати та зрештою вивели майже всі війська... Тепер під Херсоном та ж сама картина. Не чекаючи розгрому, російська армія тікає. Якщо сюди додати аналогічну втечу з-під Чернігова та Сум, ми бачимо з вами вже систему: 5 відступів, не чекаючи, поки доб'ють. Російська армія по праву може носити титул найбільш драпоздатної армії сучасного світу. Це справжня драпармія", - поділився думкою Чернишевський.

Він додав, що в українських військ, на жаль, недостатньо сил для того, щоб добивати російські війська, які відступають. Для цього українцям потрібні танки й авіація, які Захід не поспішає передавати. Саме це причина затягування конфлікту.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що після розгрому під Херсоном головний ідеолог "русского мира" закликав до ліквідації Путіна.

Також у британській розвідці розкрили, чому Херсон потужно вдарить по репутації РФ.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Дмитрий Чернышевский

Останні новини