20 жовтня 2022, 08:07

"Почалося скидання води", – Світан озвучив плани ворога щодо Каховської ГЕС

Війська РФ готуються до підриву Каховської ГЕС, у цьому не сумнівається військовий експерт Роман Світан.

"Почалося скидання води", – Світан озвучив плани ворога щодо Каховської ГЕС

Останнім часом колаборанти Херсонщини почали говорити вголос про те, що нібито ЗСУ хочуть підірвати Каховську ГЕС, щоб хвилею змило у Чорне море не лише мирних людей, а й передусім окупаційні війська.

Напередодні полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан озвучив свою думку щодо ситуації навколо ГЕС у прямому ефірі телеканалу FREEДOM, інформує "Україна 365".

За словами джерела, останні дії окупантів і колаборантів говорять про те, що вони збираються підірвати Каховську ГЕС, саме тому почали робити вкидання до Мережі, нібито за підривом стоять ЗСУ.

З початку поточного тижня противник потроху скидає воду, щоб після зробити мінування ГЕС.

Також напередодні окупаційна влада стала закликати жителів Херсону та всього правого берега терміново евакуюватися на лівий берег. Причини евакуації вони не називають. Говорять лише, що вона триватиме близько 5-6 днів. Напевно, стільки часу й потрібно окупантам, щоб провести мінування ГЕС.

Ще низка експертів упевнена, що у Кремлі було ухвалено рішення залишити Херсон, щоб війська перекинути на Київський напрямок.

Інші стверджують, що, підірвавши ГЕС, окупанти зможуть на якийсь час зупинити контрнаступ ЗСУ. На їхню думку, Київ буде зайнятий питанням евакуації мирних жителів районів, які підтоплять, і їм буде не до війни.

Щодо самої ситуації з ГЕС, то слід згадати уроки Другої світової війни. 1941 року після підриву Запорізької ГЕС рівень води у Дніпрі спав, а під потоплення потрапив саме лівий берег, який дуже низький, на відміну від високого правого.

Раніше військовий експерт Олег Жданов навіть не сумнівався, що все вороже угруповання на Херсонщині буде перекинуто або під Бахмут, або ж на Київський напрямок.

Нагадаємо, ще 10 жовтня з Херсону втекла група ув'язнених із "Вагнера", які зникли у Криму. Вже тиждень їх не можуть знайти та знешкодити.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Роман Свитан

Останні новини