6 жовтня 2022, 08:07

У Росії є два типи "ядерних поїздів": Жданов поділився новою інформацією

У РФ є два типи "ядерних поїздів": один маскується під рефрижератор, а другий – командний пункт.

У Росії є два типи "ядерних поїздів": Жданов поділився новою інформацією

На початку поточного тижня у росЗМІ з'явилася новина про те, що до кордону з Україною з центральної частини РФ рухається поїзд, який знаходиться у відомстві військового управління, яке відповідає за ядерну зброю.

Вчора, 5 жовтня, військовий експерт Олег Жданов у проекті "Аргумент" озвучив інформацію щодо так званих "ядерних поїздів".

Як виявилося, ще після розпаду СРСР на баланс ЗС РФ перейшло одразу два типи поїздів: рефрижератори та командні пункти.

Перший тип "ядерного поїзда" призначений для завдання ядерного удару. Зазвичай маскують його під рефрижератор. Він має 7 вагонів. Одна з таких дивізій знаходиться у Нижньому Тагілі. Ракета з такого типу поїзда летить на відстань від 5 до 6 тисяч км, а значить немає сенсу доставляти такий потяг із Тагілу, а можна вдарити по кордону України прямо з місця постійної дислокації.

Другий тип поїзда — спеціальний пересувний командний пункт з керування ядерними силами. Цей потяг не має ядерних ракет. Там лише засоби зв'язку.

Жданов закликає уважно стежити за інформацією, яка походить від західної розвідки. Практично всі "ядерні поїзди" знаходяться за Уралом, а Захід верифікував усі 12 точок, де вони можуть перебувати. Щойно один із таких поїздів почне свій рух, його одразу ж відстежать.

При цьому Жданов не виключає, що США можуть завдати превентивного удару по "ядерному потягу", який рухатиметься у бік України.

Раніше польський військовий аналітик Музика озвучив свій прогноз щодо активності російського "ядерного поїзда".

Нагадаємо, західна розвідка не спостерігає активності Росії щодо готовності застосувати проти України ядерну зброю.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Олег Жданов

Останні новини