13 вересня 2022, 09:27

"Якщо він цього не зробить..." - Жданов пояснив, чим важливі найближчі тижні для Путіна

Олег Жданов оцінив ситуацію у російському політикумі після успіхів ЗСУ на Харківщині, зазначивши, що незворотні процеси вже запущені.

"Якщо він цього не зробить..." - Жданов пояснив, чим важливі найближчі тижні для Путіна

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов прокоментував заклик петербурзьких муніципальних депутатів звинуватити Путіна у держзраді. За його словами, поки що це не дасть результату, проте найголовніше, що прецедент уже створено. Тепер у будь-якій критичній ситуації, тобто після чергових успіхів ЗСУ, звучатимуть ті самі заклики й не лише у Санкт-Петербурзі, а й в інших містах. Про це Жданов розповів Вадиму Герасимовичу в інтерв'ю YouTube-каналу Politeka Online.

"Це ланцюгова реакція. Зараз пішла хвиля того, що Путіна винен. І йому потрібно переключити увагу на когось іншого. На кого можна переключити увагу? Можна зробити, як зробив Сталін перед війною: викрити змову генералів. Як він тоді Тухачевського та компанію розстріляв. Те саме потрібно і Путіну зробити. Якщо він цього не зробить у найближчі тижні, то всіх собак почнуть вішати на нього", – спрогнозував військовий експерт.

Також Олег Жданов зазначив, що російські генерали жваво відбилися від нападок. Вони сказали: "А що ми? Ми виконували наказ". Як вони його виконали – це вже інше питання, але суть у тому, що не вони наказали вторгнутися в Україну.

"У всякому разі наш контрнаступ запустив незворотні процеси у російському політикумі. Ось що найголовніше. Воно штовхнуло цей вагон з гірки, і він починає потихеньку котитися. Може, поки що дуже повільно, але він іде, - пояснив Жданов. - І починається це протистояння, два споконвічні питання Росії: хто винен і що робити?"

Раніше Олег Жданов назвав наступний крок України після виходу ЗСУ на кордон із РФ: "Можливо, створимо..."

Також Олег Жданов заявив, що невдовзі на Херсонщині окупанти почнуть здаватися у полон.

Ще трохи раніше Олег Жданов пояснив, чому слід якнайшвидше деокупувати Мелітополь.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Олег Жданов

Останні новини