8 вересня 2022, 11:33

"Займаються самобичуванням", – генерал Ягун описав невеселі військові перспективи РФ

Віктор Ягун вважає, що Росія опинилася у вкрай жалюгідному становищі, тому ймовірність оголошення загальної мобілізації у РФ на сьогоднішній день становить 50%.

"Займаються самобичуванням", – генерал Ягун описав невеселі військові перспективи РФ

Український військовий і громадський діяч, генерал-майор СБУ, колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун заявив, що Росія опинилася на порозі оголошення загальної мобілізації. Сьогодні влада РФ ще всіляко намагається назбирати людей для участі у війні з різних держкорпорацій. Наприклад, остання інформація була про організацію

"Россиспособами йские железные дороги", якій скинули рознарядку на 10 000 осіб. Але, за словами військового експерта, таким чином Кремль може відтягнути час ще на місяць-два, не більше, а потім йому все одно доведеться кардинально вирішувати: чи вони воюють, чи просто займаються якимось самобичуванням. Про це Віктор Ягун розповів в інтерв'ю Вадиму Герасимовичу для YouTube-каналу Politeka Online.

"Якщо вони реально ухвалять рішення про те, що їхня країна переходить на військові рейки та буде загальна мобілізація, то вся економіка країни полетить у тартарари з ще більшою швидкістю, ніж зараз, тому що коли ти висмикуєш примусово людей з економіки та при цьому нічого не отримуєш натомість, то це дуже і дуже багато означає. Вкрай багато речей потрібно буде робити безкоштовно тим же підприємцям. Зрозуміло, що їм це невигідно", – пояснив генерал-майор СБУ.

Але, крім економіки, гостро стоїть питання мотивації громадян РФ. Наприклад, якщо йдеться про захист Батьківщини від іншої країни, то це одна справа. Але коли ведеться окупація на території іншої держави, то оголосити, що це превентивна війна на можливе визволення своїх братів, дуже і дуже важко. "І, як показує статистика, з кожним днем (у Росії – ред.) збільшується кількість тих людей, які не розуміють, що відбувається, і згодні припинити цю війну та перейти до стадії переговорів", – зазначив Віктор Ягун.

Нагадаємо, Віктор Ягун назвав прорахунок російських окупантів, який дозволить ЗСУ наступати на Харківському напрямку.

Раніше Віктор Ягун описав характер українського контрнаступу: "Ми не хочемо втрати серед наших військовослужбовців".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Виктор Ягун

Останні новини