31 серпня 2022, 12:07

"Або ми входимо на територію РФ, або..." – Жданов озвучив два сценарії завершення війни в Україні

Олег Жданов озвучив два найбільш ймовірні сценарії завершення війни в Україні, серед яких один є ідеальним.

"Або ми входимо на територію РФ, або..." – Жданов озвучив два сценарії завершення війни в Україні

Військовий аналітик, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов вважає, що Україна з високою ймовірністю може повторити історію Ізраїлю, тобто після виходу на кордони 1991 року Росія не зупиниться та продовжить обстрілювати нашу країну ракетами й іншими видами озброєнь. У цьому випадку Україні доведеться ухвалювати колегіальне рішення разом із Заходом: або ми входимо на територію РФ, щоб створити буферну зону та припинити артилерійські обстріли нашої країни, або зупинитися на кордоні та продовжити військовий конфлікт низької інтенсивності. Слухати повне пояснення експерта можна на YouTube-каналі "УНІАН".

За словами Жданова, всім потрібно бути готовими до того, що наша країна повторить долю Ізраїлю. З ракетами ми боротимемося за допомогою ППО, яку, на щастя, у вересні вже передаватимуть. Крім того, у політичному середовищі Ізраїлю вже розпочалися розмови про те, щоб передати Україні тактичну систему ППО "Залізний купол". "Мабуть, або Ізраїль дозрів, або наші прохання чи прохання наших партенрів були почуті", - зазначив експерт.

За словами Жданова, ізраїльський варіант відбудеться у тому випадку, якщо на момент виходу на кордони 1991 року Росією керуватиме Путін або його наступник, наприклад Патрушев, який теж наполягатиме на імперських амбіціях і не піде на компроміс із Заходом.

Але існує й оптимістичніший варіант, і його теж не потрібно скидати з рахунків, вважає полковник. "Якщо у Росії відбудеться державний переворот і до влади прийдуть ліберал-демократи, то ситуація з війною вирішиться набагато швидше та простіше", - зазначив Жданов.

У такому разі Росія та Захід почнуть стосунки з чистого аркуша й укладуть угоди, в яких буде чітко прописано місце та роль РФ, а Україна, у свою чергу, отримає повне відновлення територіальної цілісності. За словами експерта, цей сценарій був би для України ідеальним.

Раніше Олег Жданов відповів на запитання, чи Україна зможе бомбити Білгород.

Також Олег Жданов спрогнозував перебіг воєнних дій у найближчі місяці.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Олег Жданов

Останні новини