25 серпня 2022, 10:33

"Війна перенесеться на територію Росії", – Фесенко дав прогноз на найближчі півроку

Володимир Фесенко озвучив можливі сценарії розвитку війни Росії проти України протягом найближчих шести місяців.

"Війна перенесеться на територію Росії", – Фесенко дав прогноз на найближчі півроку

Український політолог Володимир Фесенко вважає, що існує два головні варіанти розвитку російсько-української війни у найближчому майбутньому. Якщо Україна отримає достатню кількість зброї та боєприпасів, то ми посилимо тиск на Росію та вичавлюватимемо росіян з нашої території крок за кроком. Але якщо військова допомога з боку Заходу виявиться недостатньою, то можливо стагнація, зависання. Про це експерт розповів в інтерв'ю Вадиму Герасимовичу для YouTube-каналу Politeka Online.

"Для нас у будь-якому випадку немає іншого виходу, як захищатися та давати відсіч російській агресії, а ось для Путіна є потенційні ризики, тому що переведення війни у ширші масштаби фактично означатиме, що війна перенесеться на територію самої Росії. Вона залучить до себе більше росіян, а це може посилити невдоволення та внутрішні суперечності у російському суспільстві. Рейтинги почнуть падати, а для Путіна це завжди дуже важливо", - пояснив Фесенко.

Крім того, політолог зазначив, що стагнація теж може зіграти не на руку російському президенту, адже "спецоперація", яка затягнулася, робитиме його становище все більш хитким не тільки на фронті, а й у самій Росії.

"Так що найближчі півроку будуть важкими, складними. Про це всі говорять. На нас чекає важка зима. І нам ще раз доведеться виявити терпіння, витримку, стійкість, мужність. Але ми не маємо іншого виходу, тому нам потрібно вистояти", – резюмував Володимир. Фесенко.

Нагадаємо, Володимир Фесенко описав процеси, які зараз відбуваються у Росії: "Тільки найзавзятіші путіноїди".

Також Володимир Фесенко озвучив терміни повномасштабного контрнаступу ЗСУ.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Владимир Фесенко

Останні новини