7 серпня 2022, 09:39

”Ердоган цинічним способом використовує Путіна у питанні України”, – Піонтковський

У Кремлі сподіваються досягти перемир'я на українських фронтах за допомогою лідера Туреччини Реджепа Ердогана, вважає Андрій Піонтковський.

”Ердоган цинічним способом використовує Путіна у питанні України”, – Піонтковський

У ході недавнього візиту до РФ президент Туреччини Реджеп Ердоган "продав повітря" російському диктатору Володимиру Путіну. Він пообіцяв допомогу у вирішенні українського питання, чого не буде.

Таку думку висловив російський політолог Андрій Піонтковський в ефірі "24 канали".

За його словами, Кремль відчайдушно потребує домовленостей з Києвом щодо перемир'я. Особливо припинення вогню росіянам потрібне у районі Херсона, де українські війська готують великий контрнаступ. Влада РФ сподівається, що Ердоган допоможе у підписанні відповідної угоди. Однак цього не станеться, запевнив Піонтковський.

За його словами, Ердоган, навіть якщо й обіцяв Путіну допомогу, чудово розумів, що Київ не підписуватиме таких домовленостей.

"Відчайдушне становище Путіна демонструє те, що він теж це розуміє, але хоче бачити світло наприкінці тунелю. Ердоган цинічним способом використовує Путіна", - розповів політолог РФ.

Він вважає, що за ілюзію перемир'я в Україні Путін "продав" Ердогану свого союзника - Вірменію. Ймовірно, він пообіцяв не чинити опору повній деокупації Карабаху азербайджанськими військами.

"Основне завдання Путіна сьогодні - це використати всю свою агентуру на Заході, всі свої погрози, різні варіанти шантажу... Все це спрямоване на одну мету та показує, наскільки відчайдушно Путін потребує цього перемир'я", - констатував Піонтковський.

Раніше Піонтковський розповів, чого Путін хоче добитися від Києва за допомогою турецького президента Ердогана.

Ми також писали, що у лідера Туреччини зробили провокаційну заяву щодо війни в Україні за підсумком візиту до РФ.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!


Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини