3 серпня 2022, 12:04

"Байден змушений буде підписати", – Юнус розповів, у якому разі США оголосять РФ спонсором тероризму

Раміс Юнус зазначив, що поки що не бачить в адміністрації Байдена впевненої риторики щодо визнання Росії спонсором тероризму, але президент США все одно змушений буде це зробити за однієї умови.

Американський політолог азербайджанського походження Раміс Юнус вважає, що внутрішньополітичні справи та порядок денний у США сьогодні визначає Україна, а саме поведінка українського уряду на дипломатичному й інформаційному фронтах, консолідованість українського суспільства й успіхи української армії на фронті. Однак за всіх значних проривів України Америка поки що не прийняла твердої позиції щодо визнання Росії країною-спонсором тероризму. "У цьому питанні досі я не бачу впевненої риторики з боку адміністрації. Там гальмує Держдепартамент, який за законодавством має це приймати", - заявив експерт в інтерв'ю Інзі Мезері для YouTube-каналу Politeka Online.

Також Юнус зазначив, що чомусь це питання почали узгоджувати з Конгресом, хоча у випадку з передачею "Хаймерсів" цього не робили. На його думку, це свідчить, що представники Конгресу таким чином озвучують свою політичну позицію. "Вони хочуть показати своїм виборцям, що вони рвуть сорочку за Україну, а винна у всьому адміністрація Байдена, тому давайте всім світом на неї тиснути", - озвучив свою думку політичний експерт.

Крім того, Юнус повідомив обнадійливу новину. Виявляється, Ненсі Пелосі, одна з лідерів Демократичної партії, перед візитом на Тайвань погрожувала Держдепартаменту, якщо він сам не ухвалить рішення щодо визнання Росії державою-спонсором тероризму, то тоді це зроблять іншим способом. "У принципі, зараз процес так і запущений, – пояснив політолог. – Сенат пропустив цей законодавчий акт через нижню палату, і якщо він пройде двома третинами голосів, то тоді президент Байден змушений буде його підписати як законодавчий акт, а виконавча влада буде його виконувати".

Нагадаємо, Раміс Юнус пояснив, чому Україні слід підірвати Кримський міст, не питаючи дозволу у Заходу.

Також Раміс Юнус заявив, що Україна не може програти, бо це буде програш Америки, що у принципі неможливо.

Раніше Раміс Юнус розповів, коли Росія почне благати Україну щодо проведення мирних переговорів.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Останні новини