3 серпня 2022, 08:00

ЗСУ можуть "зачинити двері" окупантам: Жданов про сюрприз, який чекає на ворогів на Херсонщині

ЗСУ під час контрнаступу на Херсон можуть повністю заблокувати можливість ворогові відступити на лівий берег.

ЗСУ можуть "зачинити двері" окупантам: Жданов про сюрприз, який чекає на ворогів на Херсонщині

У ході контрнаступу ЗСУ на Південнобузькому напрямку вдалося звільнити від ворога 53 населені пункти. Військовий експерт Олег Жданов упевнений, якщо окупанти найближчим часом не покинуть правий берег, то українські захисники просто "зачинять двері", що ведуть на лівий берег річки Дніпро.

Напередодні Жданов на своєму каналі виклав ролик за підсумками ситуації на фронті за 2 серпня.

Велику увагу він приділив і ситуації на Півдні України та дав прогноз, що ЗСУ можуть легко знищити не тільки мости через Дніпро, а й поромну переправу, а отже у ворога не буде шляхів до відступу. Понтонна переправа — це не міст, і для її знищення може знадобитися лише одне точне влучення.

Жданов виступає за те, щоб пошкодити міст через шлюз у Новій Каховці у районі ГЕС. При цьому самій греблі ніщо не загрожує, оскільки її можна знищити лише зсередини, заклавши велику кількість вибухових пристроїв. Після руйнування цього мосту постачання окупантів правого берега буде неможливим.

Жданов не відкидає, що найближчим часом ворог знову може повторити ілюзію масованого наступу, як це було 24 лютого.

Експерт не виключає, що це буде Харківський, Криворізький і Донецький напрямки, проте, як і 24 лютого, у ворога просто не вистачить сил для досягнення поставлених Путіним цілей.

Не виключено, що окупанти своїми діями хочуть налякати уряд України, щоби Київ знову сів за стіл переговорів.

Раніше ми повідомляли, що 2 серпня українська артилерія завдала прицільного удару по командному пункту ворога у районі аеродрому Чорнобаївка.

Нагадаємо, військовий експерт Черник сумнівається, що противник має сили та засоби, щоб почати новий наступ по всіх фронтах в Україні.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Олег Жданов

Останні новини