30 липня 2022, 21:18

Мусієнко розкрив сценарій теракту окупантів у Оленівській колонії: "Помста захисникам Маріуполя"

Олександр Мусієнко впевнений у тому, що окупанти спланували та здійснили теракт у Оленівці.

Мусієнко розкрив сценарій теракту окупантів у Оленівській колонії: "Помста захисникам Маріуполя"

Олександр Мусієнко 30 липня висловив упевненість у тому, що російські окупанти спочатку страчували полонених бійців "Азова", а потім влаштували вибух, замітаючи сліди.

"Це помста захисникам Маріуполя", - заявив голова Центру військово-правових досліджень у коментарі "24 каналу".

Він дав зрозуміти, що окупанти не пробачать "азовцям" тієї шкоди, яку вони завдали армії РФ.

Експерт відкинув заяви рашистів про те, що вибух у колонії був спричинений нібито попаданням ракети з РСЗВ HIMARS. Він нагадав, що українська армія за понад 150 днів війни жодного разу не била по цивільних об'єктах.

Мусієнко дав зрозуміти, наскільки марними себе показали міжнародні організації, такі як ООН і Червоний Хрест, адже саме вони гарантували збереження життя бійцям "Азова", якщо вони здадуться у полон. За словами співрозмовника ЗМІ, зазначені організації мали стежити за станом полонених, мали знати, що за два дні до вибуху українських військових перевели в іншу будівлю.

Юрист закликав Україну зробити висновки, адже якщо міжнародні організації не можуть забезпечити жодних гарантій, то й не варто через них домовлятися з Росією.

Нагадаємо, вибухи в колонії в Оленівці пролунали 29 липня - загинули десятки українських солдатів, але при цьому якимось дивом не постраждав жоден із СІЗО.

У СБУ з'ясували, що близько 200 українських полонених перевели до окремого барака біля промзони за два дні до теракту. 29 липня окупанти спеціально вдарили за 100 метрів трьома чергами з "Градів", але вибухи пошкодили барак не ззовні, а зсередини, тобто здетонувала закладена там спеціально вибухівка.

30 липня в американському Інституті вивчення війни також зазначили, що РФ не має жодного доказу завдання ударів з HIMARS. На опублікованому фото справді помітно, що вибух стався зсередини бараку.

ВАЖЛИВО ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини