20 липня 2022, 19:09

ЗСУ розпочали операцію зі звільнення Херсону – угруповання ЗС РФ чекає новий "жест доброї волі"

Українські війська планомірно готуються до майбутнього контрнаступу на Південному фронті та звільнення Херсону, вважає Іван Яковина.

ЗСУ розпочали операцію зі звільнення Херсону – угруповання ЗС РФ чекає новий "жест доброї волі"

ЗСУ в останні тижні методично громять командні пункти, бази та склади з технікою і боєприпасами окупаційних військ РФ на Херсонщині. Це підготовка до анонсованого контрнаступу щодо звільнення регіону.

Таку думку у своєму блозі на YouTube висловив журналіст, військовий оглядач Іван Яковина.

Важливим етапом боротьби є удари ЗСУ по ключових мостах, через які РФ забезпечує своє угруповання на правому березі Херсона. Російський гарнізон опинився під загрозою оточення.

"Чим загрожує відрізання правобережного угруповання ЗС РФ від лівобережного? Крім того що без запасів залишаться, моральний дух сильно впаде... Їх перекинули через річку, і за спиною у них підривають мости. Їм страшно. Вони стоять проти всієї української армії без постачання, без можливості відійти до своїх на лівий берег... Коли будуть зруйновані мости, росіяни фактично залишаться на острові... Ззаду у них буде Дніпро, спереду українська армія, ліворуч - Чорне море... Все. Подітися більше нема куди. Навколо чи вода, чи українська армія… Навколо ще й вкрай недружнє місцеве населення, бо жителі Херсона здебільшого патріотично налаштовані. Вони росіян не надто шанують і допомагаю українській армії", - розповів Яковина.

Він припустив, що російське командування не доводитиме ситуацію до такої для них плачевної та саме відведе війська.

"Росія через деякий час буде змушена зробити ще один "жест доброї волі", як на острові Зміїний: піти з Херсона та правобережжя Херсонської області, тому що утримувати цю територію для російської армії буде або супердорого та суперважко, або взагалі неможливо. Краще піти своїм ходом, ніж тебе звідти виб'ють під улюлюкання всього світу. Плюс росіяни дуже побоюються, щоб увесь цей херсонський гарнізон не потрапив в український полон... Якщо залишаться, це буде загрожувати їм повним оточенням", - констатував журналіст.

Раніше Парасюк озвучив прогноз щодо термінів звільнення Херсона.

Ми також писали, що Арестович розповів про стратегію ЗСУ щодо звільнення Херсонщини.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Иван Яковина

Останні новини