20 липня 2022, 21:58

Путін слабкий і не має стратегії щодо України – боротьба двох веж у Кремлі вирішить долю війни

У Кремлі немає консолідованої думки щодо війни проти України, повідомив Христо Грозєв.

Путін слабкий і не має стратегії щодо України – боротьба двох веж у Кремлі вирішить долю війни

Вплив російського диктатора Володимира Путіна всередині режиму почав слабшати. Він не має єдиної стратегії щодо війни з Україною, що посилило протиріччя серед різних угруповань у Кремлі.

Про це в інтерв'ю "Радіо НВ" розповів болгарський журналіст-розслідувач, голова Bellingcat Христо Грозєв.

За його даними, у Кремлі зараз між собою ведуть боротьбу дві вежі, які умовно можна назвати партіями війни та миру. Диверсант ФСБ Ігор Гіркін (Стрєлков) є частиною цієї війни, репрезентуючи мілітаристськи налаштовану вежу у Кремлі.

"Партія війни", зазначив Грозєв, на цьому конфлікті заробляє гроші та лобіює його затягування. "Партія світу", навпаки, зазнає збитків і наполягає на якнайшвидшому припиненні кровопролиття в Україні заради себе та своїх грошей.

"Путін сидить посередині та поки що досить добре маневрує між цими двома групами. Але ці групи не зупиняться. Вони мають фінансові інтереси або у кінці війни, або в її продовженні. Думаю, якась із цих веж у підсумку отримає перевагу. Питання тільки - коли. Обидві хочуть, щоб Путіна не було. Але тут питання: яка з них виграє, бо для нас може бути найгірший варіант, якщо вони призначать ще більш схиблену на війні людину... Умовного Гіркіна", - розповів глава Bellingcat.

Щодо цілей війни, то, за словами Грозєва, консолідованої позиції у Кремлі немає.

"Є різні спікери, є різні групи. Частина з них реально впевнена, що зараз треба шукати правильний момент, щоб назвати його перемогою, що треба знайти вихід із війни, залишити території підконтрольними та сказати: "Все, ми виграли"", - розповів експерт.

Особливо, за його словами, цю групу турбують окуповані території Півдня України. Вони побоюються, що вже до кінця року Києву вдасться звільнити ці території, якщо на той час не буде підписано мирної угоди.

Інша група, за даними Грозєва, наполягає на тому, що метою має залишатися зміна української влади на проросійську, навіть якщо "спецоперація" затягнеться на роки.

"Немає консолідованої позиції. І це цікаво, тому що показує слабкість. Якщо Путін не зміг знайти консолідовану позицію, то немає спільної підтримки його стратегії. Немає взагалі стратегії. Вона пишеться у реальному часі", - констатував Грозєв.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Путін у стресі та паніці: він розуміє, що війну програно, вважає Грозєв.

Ми також писали, що Грозєв поділився інсайдом, чи Путін готує анексію Херсонщини та Запоріжжя: "Є такі пропозиції".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Христо Грозев

Останні новини