16 липня 2022, 20:56

Жданов пояснив, чому Путін не битиме по атомних станціях в Україні

Військовий експерт Олег Жданов прокоментував загрозу обстрілу російськими військами АЕС в Україні.

Жданов пояснив, чому Путін не битиме по атомних станціях в Україні

Президент РФ Володимир Путін навряд чи наважиться віддати наказ своїм військовим на завдання ударів по атомних електростанціях в Україні, оскільки наслідки таких дій торкнуться не лише української території, а й російської.

Відповідну думку озвучив військовий експерт Олег Жданов в ефірі "ТСН".

Аналітик порівняв удари по АЕС із застосуванням ядерної зброї.

"Я думаю, що ймовірність дуже низька (ударів по АЕС - ред.). По-перше, це як застосування атомної зброї. Робити смітник з тієї території, яку ти хочеш захопити, немає жодного сенсу. Плюс ви не забувайте, що Росія та Україна - це суміжні держави, між Києвом і Москвою 850 км безпосередньо. Куди піде радіоактивна хмара? Згадайте Чорнобиль! Воно пішло на Білорусь і повернуло на Європу. А якщо воно завтра піде на Москву і в Москві випаде радіоактивний дощ?" - заявив співрозмовник.

Крім того, аналітик зазначив, що для завдання ударів по АЕС потрібні дуже потужні бомби, на зразок тих тритонних снарядів, які скидали на завод "Азовсталь" у Маріуполі.

"І то вони показали себе не дуже ефективно, тому що конструкції заводу, особливо його підземних споруд, усі витримали, а атомну станцію побудовано приблизно з такого ж бетону", - додав експерт.

Раніше американські ЗМІ повідомили, що Росія перетворює Запорізьку АЕС у тимчасово окупованому Енергодарі на військову базу, розміщуючи там "Смерчі", "Гради", танки та бронетранспортери. Таким чином, противник використовує цей об'єкт як щит.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Олег Жданов

Останні новини