8 липня 2022, 08:45

Жданов: Херсон можна взяти в облогу за два дні

Військовий експерт Олег Жданов розповів, якими можуть бути дії ЗСУ щодо звільнення Херсона.

Жданов: Херсон можна взяти в облогу за два дні

Збройні сили України можуть за два дні взяти в облогу Херсон, а далі провести спецоперацію або виставити противнику ультиматум здатися.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов в ефірі YouTube-каналу "ФЕЙГІН LIVE", оцінюючи перспективи звільнення обласного центру.

"За два дні місто можна взяти в облогу, а далі або проводити спецоперацію, або виставляти ультиматум здатися. Але говорити про те, що завтра ми встанемо та підемо у наступ, рано", - зазначив аналітик.

Експерт також заявив, що після втечі російських військ із острова Зміїний РФ втратила контроль над південно-західною частиною акваторії Чорного моря. Аналітик нагадав, що росіяни розміщували на Зміїному засоби радіолокаційної розвідки та засоби ППО, які мали спостерігати за переміщенням українських військ і забезпечувати повітряне прикриття для чорноморської ескадри російського флоту.

Нагадаємо, у четвер мер тимчасово окупованого населеного пункту Олешки заявив, що ЗСУ наближаються до Херсону, і закликав місцевих жителів, які проживають неподалік військових об'єктів і місць розташування техніки російської армії, їхати звідти.

Раніше видання The Economist написало, що підрозділи українських військ знаходяться приблизно за кілометр від перших передмість тимчасово окупованого Херсону.

До цього повідомлялося, що Росія стягує військову техніку до центру Херсону, чекаючи масштабного наступу української армії.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Олег Жданов

Останні новини